Atentat terorist la o cafenea. Explozia devastatoare a avut loc când o mașină-capcană a lovit locația plină de fanii fotbalului care urmăreau finala Euro 2024 dintre Spania și Anglia.

Citește și: Spania este noua campioană europeană la fotbal, după ce a învins Anglia cu 2-1 în finala EURO 2024

"Nouă civili au fost uciși și alți 20 au fost răniți în explozie”, a

declarat Mohamed Yusuf, un oficial de la agenția de securitate națională, actualizând bilanțul victimelor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Imane Khelif a apărut pe Instagram cu un nou look. Cum s-a filmat controversata pugilistă, acuzată că este bărbat- antena3.ro

Oficialii somalezi au transmis anterior că sunt cinci victime în urma atentatului, conform France 24.

"Erau mulți oameni în interiorul restaurantului, majoritatea tineri care se uitau la meciul de fotbal... Mulțumită lui Dumnezeu, cei mai mulți dintre ei au ieșit în siguranță după ce au folosit scările pentru a sări peste peretele din spatele cafenelei”, a mai spus oficialul potrivit Malay Mail.

Imaginile postate pe rețelele sociale au arătat o minge uriașă de foc și nori de fum care se înălțau pe cerul nopții, în timp ce explozia a distrus un restaurant popular din centrul orașului Mogadishu.

Cine se află în spatele atentatului 

Gruparea jihadistă Al-Shabaab este suspectată că a detonat mașina-capcană în fața cafenelei din Mogadishu, capitala Somaliei, în timp ce fanii fotbalului urmăreau finala Euro 2024.

Rapoartele preliminare ale poliției confirmă aproximativ 20 de răniți, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, maiorul Abdifitah Aden Hassan pentru presa de stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si