Atentat Istanbul 2022: Ministrul de Interne turc, Souleyman Soylu a anunțat că o persoană ce face parte din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) ar fi comis atacul.

“Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă”, a afirmat ministrul.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu șase morţi şi 81 de răniţi. Jumătate dintre aceștia au ajuns la spital.

“O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire”, a precizat ministrul Justiției, Bekir Bozdag. 

“Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă”, a mai adăugat Bekir Bozdag.

Atentat Istanbul 2022: Cine este organizația teroristă PKK, cea care a revendicat atacul?

Preşedintele turc a denunţat un ”atac josnic”, chiar înainte de a pleca spre summitul G20 din Bali. „Primele indicii sugerează un atac terorist”, a declarat Recep Erdogan, adăugând că “o femeie ar fi implicată”.

Considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, PKK luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor ’80 şi a fost considerată, deseori, responsabilă de atacuri sângeroase de

pe teritoriul Turciei, potrivit Agerpres.

Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au preciat anterior că o femeie este responsabilă pentru explozia din Istanbul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cine e principalul suspect pentru atentatul din Istanbul. Momentul în care a fost arestată Ahlam Albashir (VIDEO)

Atentat Istanbul 2022: Cine este organizația teroristă PKK, cea care a revendicat atacul?

Atentat Istanbul 2022: Cine este organizația teroristă PKK, cea care a revendicat atacul?

[Sursa foto: Captură Video Twitter]

Pe de ată aparte, ministrul de Interne turc a acuzat, luni, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă” de atac, a menționat oficialul turc.

Ministrul de Interne Süleyman Soylu, care a făcut mai multe cercetări în zona în care a avut loc explozia, a transmis că cei care au provocat atentatul, ar fi membri ai organizației teroriste separatiste PKK/PYD și a declarat că, „Persoana care a plasat bomba a fost reținută de echipele Departamentului nostru de Poliție din Istanbul. Aproximativ 21 de persoane au fost arestate anterior”.

Guvernatorul orașului Istanbul Ali Yerlikaya a mai adăugat că 50 de persoane spitalizate în urma exploziei au fost externate, în timp ce tratamentul a 31 de răniți continuă.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 16:20, într-unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraș, bulevardul Istiklal fiind popular în rândul localnicilor și turiștilor.

Autoritățile din Istanbul analizează toate imaginile de pe camerele de supraveghere disponibile din zonă şi au început deja discuțiile cu martorii tragediei.

Citește și: Atentat Istanbul noiembrie 2022: Tot ce trebuie stii despre explozia puternică de pe bulevardul Istiklal

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Atentat Istanbul 2022: Cine este organizația teroristă PKK, cea care a revendicat atacul?

Atentat Istanbul 2022: Cine este organizația teroristă PKK, cea care a revendicat atacul?

[Sursa foto: Captură video Twitter]

Declarațiile președintelui Recep Tayyip Erdogan, în urma atentatului terorist

După explozia din Istanbul de duminică după-amiază, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a transmis un mesaj, subliniind că toți cei care vor să ia națiunea turcă ostatică prin astfel de atacuri teroriste nu vor avea succes.

„Națiunea turcă nu poate fi luată ostatică prin terorism”, a declarat președintele Turciei.

„Imediat după atacul perfid, au fost trimise echipe de salvare şi poliţişti, iar răniţii au fost transportaţi rapid la spitalele din zonă. Unităţile avizate ale statului nostru depun eforturi pentru a-i scoate la iveală pe autorii acestui atac perfid.

Eforturile de preluare a controlului Turciei şi naţiunii turce prin teroare nu au avut succes, nu au şi nu vor avea succes. Poporul nostru să fie sigur că toţi cei vinovaţi de ce s-a întâmplat pe bulevardul Istiklal vor primi pedeapsa cuvenită”, a mai adăugat Erdogan, potrivit Sabah.

Citește și: Inginer de 38 de ani, găsit fără suflare în fața blocului. Bărbatul se întorsese în România să își vadă soția și copiii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si