Atacul militantilor Boko Haram a avut loc la Mubi.

Din 2009, peste 30.000 de oameni au fost ucisi de insurgenti, iar 2 milioane de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca casele.

Un oficial al politiei din statul Adamawa a declarat ca atacatorul sinucigas cu bomba a comis atentatul in jurul orei locale 13.00, iar un al doilea a detonat dispozitivul la o distanta de 200 de metri de moschee, in timp ce oamenii fugeau.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Directorul medical al spitalului din Mubi a anuntat ca 27 de oameni au murit si 56 au fost raniti.

Mubi se afla la aproximativ 200 de kilometri de Maiduguri, unde luna trecuta au avut loc doua atacuri. Cel putin 15 oameni au murit si 83 au fost raniti aici in aprilie.

Guvernul nigerian a anuntat in decembrie 2015 ca grupul Boko Haram a fost invins. insa insurgentii au organizat mai multe atacuri in ultimele luni, inclusiv au rapit 111 eleve din orasul Dapchi.

In luna martie, guvernul a spus ca se afla in discutii cu Boko Haram- care s-a impartit din 2016 in doua factiuni- cu scopul de a ajunge la un armistitiu.

O harta realizata in februarie de agentia de dezvoltare a SUA si analizata de Reuters arata ca organizatia Stat Islamic din Africa de Vest, care s-a desprins din Boko Haram (Nigeria), controleaza un teritoriu de legatura in statele Borno si Yobe, care se afla lânga Adamawa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si