Trei dintre cei patru suspecți acuzați de comiterea atacului din sala de concerte de la periferia Moscovei, care a dus la moartea a cel puțin 137 de persoane, și-au recunoscut vina în fața unui tribunal rus.

Modul în care suspecții au apărut în fața judecătorilor, dar și a jurnaliștilor ruși, este îngrozitoare. Toți au chipurile tumefiate de lovituri, iar unul dintre extremiști pare să fi rămas fără o ureche după tortura la care a fost suspus.

Citește și: Filmul atacului terorist de la Moscova. Cum s-a desfășurat carnagiul din mall, unde 133 de persoane și-au pierdut viața?

Suspecții de atacul armat din Moscova, aduși la tribunal într-o stare deplorabilă

Tribunalul districtual Basmanny din Moscova l-a acuzat oficial pe Dalerdzhon Mirzoyev, 32 de ani, Saidakrami Rachabalizoda, 30 de ani, Mukhammadsobir Faizov, de 19 ani și Shamsidin Fariduni, de 25 de ani, de comiterea unui atac terorist în masă, potrivit The Independent.

Infracțiunea implică o pedeapsă maximă de închisoare pe viață. Instanța a dispus ca bărbații, toți patru cetățeni ai Tadjikistanului, să fie ținuți în arest preventiv până pe 22 mai.

Suspecții au pledat vinovați după ce s-au prezentat în fața unui tribunal rusesc cu semne multiple de tortură. 

Instanţa a difuzat imagini în care trei suspecţi sunt aduşi în sala de judecată încătuşaţi şi păziţi de poliţişti, apoi aşezaţi în cuşca de sticlă rezervată acuzaţilor.

Al patrulea a sosit într-un scaun cu rotile, având cu ochii închişi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Atentat terorist Moscova. Suspecții au pledat vinovați după ce s-au prezentat în fața unui tribunal rusesc cu semne multiple de tortură. 

Atentat terorist Moscova. Unul dintre suspecții pare să fi rămas fără o ureche în urma torturii

[Sursa foto: Profimedia]

Atentat terorist Moscova. Suspecții au pledat vinovați după ce s-au prezentat în fața unui tribunal rusesc cu semne multiple de tortură. 

Atentat terorist Moscova. Suspecții prezintă semne multiple de tortură. 

[Sursa foto: Profimedia]

Atentat terorist Moscova. Suspecții au pledat vinovați după ce s-au prezentat în fața unui tribunal rusesc cu semne multiple de tortură. 

Atentat terorist Moscova. Suspecții au pledat vinovați 

[Sursa foto: Profimedia]

Ipoteză la Moscova: utilizarea pedepsei cu moartea în legătură cu cei patru suspecţi

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat luni că este nepotrivit să facă vreun comentariu despre ancheta privind atentatul comis vineri seară la sala de concerte Crocus City Hall din apropiere de Moscova şi soldat cu cel puţin 137 de morţi. 

Într-o conferinţă de presă, Peskov a fost întrebat cum comentează o declaraţie a grupării jihadiste Stat Islamic, care a revendicat atacul.

De asemenea, Kremlinul nu a făcut comentarii nici despre tratamentul la care au fost supuşi cei patru presupuşi atacatori.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Preşedinţia rusă a precizat că nu ia parte la discuţiile despre utilizarea pedepsei cu moartea în legătură cu cei patru suspecţi.

Aceştia sunt acuzaţi de terorism şi riscă închisoarea pe viaţă, a declarat tribunalul Basmanîi din Moscova într-un comunicat.

Arestul lor preventiv, care expiră la 22 mai, poate fi prelungit până la judecarea lor, a cărei dată nu a fost încă stabilită.

Ipoteză la Moscova: utilizarea pedepsei cu moartea în legătură cu cei patru suspecţi

Atentat terorist la Moscova

[Sursa foto: Profimedia]

Cine sunt suspecții torturați de serviciile de securitate ruse

Autorităţile declaraseră anterior că suspecţii sunt "cetăţeni străini", fără a menţiona naţionalitatea lor. Tadjikistanul este o fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu majoritate musulmană.

Agenţia de presă rusă Ria Novosti a informat că unul dintre suspecţi este un fost angajat al unui coafor din Ivanovo, un oraş situat în nord-estul Moscovei. Un altul are un copil de opt luni şi muncea într-o fabrică de parchet din Podolsk, în regiunea Moscova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si