ATENTAT TERORIST LA STRASBOURG

Cel puțin trei oameni au murit şi alţi 12 au fost răniţi în urma atacului. Atacatorul a fost identificat, dar nu a fost prins de polițiști.

ACTUALIZARE 7:00. Un bilanț oficial indică 3 persoane ucise și 12 rănite.

ACTUALIZARE 00.20. MAE informează că până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română în urma atentatului de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/359/20000219/1/strasbourg-2.jpg

"Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate", precizează MAE.

De asemenea, Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune.

ATENTAT TERORIST LA STRASBOURG 

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

ACTUALIZARE 23.15. Clădirea PE a fost închisă. Nu e permis accesul în clădire, dar nici nu se poate ieşi, a declarat la Digi24 Lucian Goleanu, ofiţer de presă al PE.

„Înţeleg că acest individ era marcat în dosarele poliţiei ca fiind un personaj care avea legături cu diverse grupări radicale”, a spus Lucian Goleanu.

ACTUALIZARE 23.00. Doi morți și 11 răniți este cel mai recent bilanț oferit de presa franceză.

Cine este atacatorul

Atacatorul a fost identificat. El a fost rănit înainte să fugă. Tânărul este căutat de forţele de ordine. Presupusul autor al atacului este Chérif C., născut în 1989, potrivit unor surse citate de Le Figaro. Potrivit unor surse apropiate anchetei, atacatorul se afla pe așa numită listă "S", pe care se regăsesc indivizii considerați un pericol pentru siguranța țării. Se pare că acesta a fost rănit în timpul unei revolte.

Circulaţia tramvaielor la Strasbourg a fost oprită, pentru a se garanta perimetrul de securitate instituit, potrivit prefecturii din Bas-Rhin.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

O anchetă antiteroristă a fost deschisă de Parchetul din Paris, iar ”planul alb” a fost declanşat la spitalele din oraş.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si