Inițial, autoritățile locale au anunțat 9 persoane decedate în urma celor patru explozii, însă bilanțul victimelor a crescut ulterior.

Citeste si: VIDEO- 14 elevi și un cadru didactic au fost uciși într-un atac armat la o școală din Texas

"Bombele au fost plasate la bordul a trei microbuze în trei cartiere diferite ale oraşului", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Balkh, Asif Waziri, adăugând că 15 persoane au fost rănite.

Alt atentat la o moschee din Kabul

Un alt atentat cu bombă a lovit miercuri seara o moschee din capitala Kabul, ucigând cel puţin 5 persoane şi rănind alte zece, a indicat Ministerul de Interne afgan.

Citeste si: Măcelul din Texas, anunțat pe Instagram

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit Spitalului municipal din Kabul, cel puțin 22 de victime ale exploziei au fost internate de urgență, transmite Zeenews.com

Cel puțin 5 morți într-un atentat cu bombă la Kabul

[Sursa foto: Twitter]

Bilanț în creștere al celor 4 atentate

Nicio grupare nu a revendicat pentru moment aceste patru atentate cu bombă. Bilanțul victimelor a crescut la 16 morți, potrivit The Hindustan Times.

Numărul atentatelor s-a diminuat în ţară după ce talibanii au preluat puterea în august 2021, dar o serie de atacuri ucigătoare cu bombă, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, a lovit ţara

la sfârşitul lunii aprilie, în perioada Ramadanului.

Citeste si: Ce țară este următoarea țintă a lui Putin dacă Rusia învinge Ucraina

Unele dintre acestea au fost revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit Agerpres.

Violența în creștere în ultimele luni a provocat o provocare de securitate pentru talibanii care au preluat țara în august ca urmare a retragerii forțelor armate occidentale. 

Citeste si: Bilanţul tragic al deceselor din Mariupol, după 3 luni de război. Mii de ucraineni au murit nevinovați: ,,Un oraş al fantomelor”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si