Meteorologii ANM au precizat faptul că în intervalul 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00, este semnalată  instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În acest interval, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi izolat intensificări ale vântului şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20....30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Citeste si: COD ROȘU de ploi torențiale în patru județe din țară

COD PORTOCALIU în România

Din nefericire, în România, în aceeaşi perioadă, este în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi în zona montană a judeţelor Prahova, Buzău şi Vrancea vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40...60 l/mp.

De asemenea vor apărea manifestări de instabilitate atmosferică accentuată și vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din sudul şi estul ţării.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Furtună[Sursa foto: PixaBay]

În unele zone ale Moldovei s-au acumulat 100-140 L pe metru pătrat până în prezent, practic a plouat mai mult decât în toată luna. Bineînțeles, când ne gândim la această statistică trebuie să ținem cont, totuși că luna iunie este cea mai ploioasă lună din an.

Citeste si: ALERTĂ METEO! Ploi torențiale și furtuni în mai multe județe din țară- HARTA

Se încălzește vremea din România

Spre surprinderea tuturor, în perioada următoare vor urma zile extrem de călduroase. Începând de marți, în Vestul țării, mai precis Banat, Crișana și Câmpia Someșului este victima primului val de caniculă din acest an. 37-39 de grade Celsius sunt temperaturile pe care le putem aștepta în această săptămână.

Ploaie torențială[Sursa foto: PixaBay]

Din păcate, odată cu aceste temperaturi foarte ridicate crește și riscul de a avea ploi mult mai intense, mai violente. Dacă până acum am avut zile întregi de cer înnorat, de marți ne putem bucura de soare, dar ploile vor fi mult mai violente, cu descărcări electrice și grindină, așa că nu sunt de ignorat. Asta se întâmplă în Vest și în centru; de partea cealaltă a Carpaților scăpăm temporar de ploi și temperaturile revin la normal.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si