O scurta plimbare pe la casutele de lemn de la targul de Craciun ne lasa aproape lefteri. Reporterul Kanal D a cerut alune glazurate in valoare de 12 lei. Vanzatoarea, insa, dornica de un profit mai mare, i-a pus in punga mai mult. Asadar, la portie mai mare...si pretul e mai piperat. La fel si la standul cu produse italienesti, unde suta de grame de prosciutto crudo costa 8 lei.

Practic, comerciantul voia sa ne dea marfa in valoare de 13 lei...cu 5 lei mai mult decat am cerut initial. Prinsi de farmecul locului si invaluiti de magia sarbatorilor, multi turisti platesc atat cat li se cere. Un scurt calcul ne arata, insa, ca, daca un vanzator vinde de fiecare data cu 5 lei mai mult, dupa 100 de clienti profitul lui creste cu... 500 de lei!

Si la targul de Craciun din Timisoara, situatia e asemanatoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comerciantii din Banat recunosc chiar si in fata camerei ca taxeaza uneori mai mult decat li se cere.

Mihaela Gligor, comerciant: Daca clientul accepta pretul, lasam asa. Daca nu, noi luam. Specificam, este mai mult si atunci daca clientul spune: ramane asa… Lucram cu cantare omologate si atunci noi luam.

-Cateodata depasiti putin gramajul. Cum e? Depasim pentru ca normal asa trebuie sa-i dam clientului sa guste, sa aiba din ce gusta.

Clientii sunt revoltati de aceasta practica si raman cu un gust amar dupa ce-si fac concediul la marile targuri de craciun din tara

- Preturile cum vi se par? Cam ridicate, cam piperate. Doi carnati, 20 de lei.

Cele mai scumpe dar si cele mai vandute produse de la targurile de craciun din tara sunt mancarurile traditionale precum fasolea cu ciolan, sarmalele si carnatii. O portie simpla de ciolan afumat, fara garnitura, costa in jur de 50 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si