ATENȚIE la orezul din plastic provenit din China! Cum îl deosebești de cel natural?
Orez din plastic. Există câteva trucuri simple prin care poţi detecta orezul fals provenit din China. Iată ce trebuie să faci!
Orez din plastic. China este cel mai mare producător de orez din lume: peste 200 milioane de tone anual. O mare parte din această cantitate este vândută magazinelor din toată lumea. Pe lângă faptul că orezul este crescut cu chimicale şi pesticide, un reportaj realizat de “The Korea Times” afirmă că orezul produs în China este artificial şi fabricat din plastic.
Producătorii fabrică orezul amestecând amidon de cartofi cu plastic care este mai apoi transformat în nuclee de orez băgate într-un abur cu aromă de orez.
Din fericire există câteva trucuri simple prin care poţi detecta orezul fals:
Toarnă o lingură de orez proaspăt în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă este făcut din plastic.
Dă foc la câteva boabe de orez. Dacă ard şi miros a plastic aruncă-l imediat!
Această este probabil cea mai bună metodă de a detecta orezul din plastic. Toarnă o mâna de orez într-un recipient şi lasă-l într-un loc cald timp de 2 zile.
Dacă orezul este mucegăit după aceea înseamnă că este organic.Beneficiile consumului de orez nu sunt cunoscute inca in suficienta masura, astfel incat acest aliment sa se regaseasca mai des in meniul zilnic al familiilor din Romania.
Pe langa faptul ca este o sursa rapida de energie, orezul mentine nivelul zaharului din sange sub control si face minuni pentru frumusetea si supletea pielii.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Fara doar si poate, orezul este una dintre cele mai inspirate alegeri nutritionale, in special daca vorbim despre cel brun.
Acest aliment bogat in substante aducatoare de beneficii pentru organism nu este costisitor, dispune de o versatilitate sporita in bucatarie si iti solicita foarte putin timp de gatire.
Este impresionant cat de multe beneficii poate avea un aliment pentru starea de sanatate a organismului. Iata care sunt acestea in cazul orezului!
Orezul este o sursa puternica de carbohidrati cu eliberare treptata, asadar actioneaza ca un combustibil pentru functionalitatea organelor.
Aceste substante esentiale asigura rezerva zilnica de energie si o mentin pe tot parcursul zilei, spre deosebire de moleculele de zahar cu efect temporar.
Orezul brun poate fi introdus in mesele zilnice ale diabeticilor, datorita efectului sau tonic excelent.
Orezul brun si cel alb au valoarea lor nutrionala specifica. Orezul alb abunda in minerale pretioase, precum fierul si calciul, dar si in vitamine ca niacina, vitamina, tiamina si roboflavina.
Sortimentul brun exceleaza la capitolul fibrelor, asadar face minuni pentru digestie.
Gratie aportului sarac de grasimi saturate si colesterol rau, orezul este una dintre cele mai sanatoase optiuni de nutritie.
Orezul este folosit ca adjuvant in prevenirea si controlul mai multor afectiuni.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Continutul sau generos de antioxidanti protejeaza inima, neutransmitatorii pe care ii furnizeaza previn aparitia sindromului Alzheimer si are un efect diuretic, respectiv curativ in cazul dizenteriei.
Orezul brun actioneaza ca un scut impotriva formarii celulelor canceroase la nivelul colonului, gatului, glandei tiroide, pancreasului, rectului, stomacului, sanilor, ficatului, gurii si uterului, scrie ele.ro.
Dietele pe baza de orez sunt extrem de eficiente, deoarece inlatura senzatia de foame, fara sa ingrase.
Fibrele ajuta la eliminarea apei din tesuturi gratie proprietatilor diuretice, iar pofta de dulce este tinuta in frau cu ajutorul carbohidratilor de calitate.
Datorita retetelor variate si inventive care presupun utilizarea orezului, consumul acestui aliment iti este accesibil si te ajuta sa te bucuri de toate beneficiile de mai sus.