„Aţi fost selectat pentru angajare cu normă parţială sau normă întreagă. Salariul zilnic între 50 şi 100 de euro.”
Aşa sună mesajul pe care mii de români îl primesc zilele acestea pe telefon. La finalul SMS-ului, este lăsat un număr de contact la care presupuşii angajatori pot fi contactaţi prin Whatsapp sau este inserat un link, către o conversaţie. Defapt, aceste mesaje sunt o nouă înșelătorie prin care se fură banii din conturile oamenilor.
O nouă înșelătorie prin care se pot fura banii din conturi
Pentru că au crezut în salariul promis în acel mesaj sau doar de curiozitate, mulți români au dat curs invitației de a răspunde.
Citeste si: Înșelătorie online în valoare de 22 milioane de euro. Un român ar fi pus la cale un plan demn de filmele de acțiune
Anda este una dintre victimele pe care această nouă înșelătorie prin SMS le-a făcut deja în țara noastră. A fost lăsată fără niciun leu în conturi și spune că va depune plângere la poliție.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Înșelătorie cu imobiliare în județul Ilfov. Mai multe persoane au fost mințite de dezvoltatorul imobiliar
"După ce am închis internetul şi nu am mai răspuns deloc, mi-a dat mesaj că este un scam, mi-a scris „I’m a scammer”, peste câteva secunde a şters mesajul. Când am văzut, m-am speriat, am intrat pe cardurile mele pe care le aveam pe telefon şi am văzut că eram pe 0 cu tot ce aveam", ne-a povestit aceasta.
Zeci de români sunt escrocați cu promisiunea unui loc de muncă
Zeci de români s-au plâns deja la autoritatea în domeniu pentru aceste SMS-uri, prin care le este promis un loc de muncă bine plătit.
Citeste si: Proaspăt ieșit din închisoare, un tânăr din Galați a spart o casă și a fost prins când voia să fugă din țară
"Trebuie să evităm accesarea de link-uri din surse dubioase, link-uri sau ataşamente. Scanaţi-le cu o soluţie de Securitate. Nu trebuie să credem orice ofertă venită pe email, pe mesagerie, pe social media. Evitaţi furnizarea de date personale, date sensibile, date de autentificare, financiar-bancare, în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje din surse necunoscute", transmit specialiștii.
Mesajele sunt transmise de pe numere din alte țări
Iar infractorii au mai multe scheme pe care le aplică pentru a ne fura datele personale pentru șantaj ulterior sau ca să ne retragă toți banii din conturi.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: Hoții de șampoane au făcut furori pe TikTok. Cei doi frați au încercat să fure peste 90 de produse: „Am bubuit netul”
Experţii în domeniu încearcă acum să afle ce rețea se ascunde în spatele mesajelor, care apar trimise de pe numere de telefon din ţări precum Germania, Olanda sau Anglia.
Până în momentul de faţă, specialiştii instituţiilor abilitate nu au reuşit să-i identifice pe ţepari, întrucât aceştia au folosit un software prin care şi-au acoperit urmele.