Trotinetele electrice sunt interzise pe trotuar. Noua lege le aduce sancțiuni drastice posesorilor de trotinete. Ordonanţa care reglementează circulaţia trotinetelor electrice a fost modificată recent, astfel că posesorii acestor mijloace de transport nu mai au voie să se deplaseze pe trotuar, decât pe pistele special amenajate

În lipsa pistelor, trotinetele electrice pot fi conduse pe sectoarele de drum unde viteza minimă admisă este de 50 km/oră şi doar în localităţi.

În noua reglementare, trotinetele sunt trecute ca vehicule utilizate pentru transportul unei singure persoane, având o bară în partea din faţă folosită ca dispozitiv de direcţie, a căror viteză maximă este mai mare de 6 km/h, dar nu depăşesc 25 km/h, având în echiparea lor un motor electric.

Sorin Moldovan a propus o viteză mai mare cu care aceste mijloace de transport pot circula. Specialiștii consideră că decizia deputatului este una periculoasă și susțin că 40 de km/oră este o viteză mare.

Citeste si: Curs valutar 12 februarie. Euro scade spre 4,76 lei

Atenție posesori de trotinete! Anunțul care vă va schimba viața

„O viteză maximă de 40 de kilometri pe oră este mult prea mult. Pot spune că această viteză este chiar periculos de mare, mai ales dacă acea trotinetă intră în posesia unui adolescent de 14 ani, care nu a mai urcat pe o astfel de trotinetă.

Utilizatorii nu ar fi obligaţi să aibă carnet de conducere, dar cei care conduc astfel de vehicule electrice ar trebui să urmeze totuşi niște cursuri teoretice şi practice aşa cum se întâmplă în multe țări din Europa, chiar şi în cazul bicicliştilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop 13 februarie 2020. Lacrimi și suspine pentru o zodie!

Pentru a călători în siguranţă cu o astfel de trotinetă electrică trebuie în primul rând să fi instruit corect, să știi cum să folosești frâna”, a declarat instructorul moto Cristian Anghel, pentru Adevărul.

Atenție posesori de trotinete! Anunțul care vă va schimba viața

Noua lege spune de asemenea ca așezarea trotinetelor să se facă lângă şi în paralel cu strada pe care se află oprite. Aceste dispozitive pot fi oprite sau staţionate şi în serii de două, una lângă alta.

Citeste si: VIDEO| De ce ninge în Bagdad, pentru a doua oară în ultimii 100 de ani. Explicațiile unui fenomen neobișnuit

Posesorii de trotinete electrice care nu vor respecta noua lege riscă amenzi usturătoare, adică între 6 şi 8 puncte de penalizare, potrivit clasei a III-a de sancţiuni contravenţionale.

Citeste si: Ce să NU mănânci înainte de culcare dacă vrei un somn bun și odihnitor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si