Prima modificare vizata vine in contextul in care, in ultimii ani, cauza principală a accidentelor rutiere a fost distragerea atenției în urma utilizării necorespunzătoare a telefoanelor celulare și a altor dispozitive electronice la volan.

"O înăsprire a legii care permite retragerea permisului de condicere încă de la prima abatere, răspunde necesității combaterii acestui comportament periculos", a declarat Șeful Poliției Rutiere în cadrul dezabaterii care a avut loc în Camera Deputaților.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Nea Ion şi-a donat toţi banii strânşi unui spital! Urmează să fie folosiți pentru achiziționarea de incubatoare pentru bebeluşi

Proiectul prevede sancționarea celor care utilizează telefonul mobil în timpul mersului prin suspendarea imediată a permisului de conducere!

Romania nu este singura tara preocupata de pericolul folosirii telefoanelor mobile la volan. In Italia, spre exemplu, Codul rutier prevede amenzi de 647 de euro pentru cei care folosesc telefonul mobil, iar pentru cei care sunt la a doua abatere în același an, suspendarea permisului de la 1 la 3 luni, doar.

In discutie mai este si o alta schimbare majora: ridicarea limitei de viteză la 150 de kilometri pe autostradă! In acest moment, limita de viteza este de 130 km/h.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si