Inspector OPC: Explicati-mi putin cu ciorbele... Vad ca aveti in tot felul de recipiente ciorbele. Dumneavoastra le fierbeti si pe cele de pe jos. Mi se pare putin... deplasata, sa spun doar atat. Si la ce temperatura trebuia pastrata, va intreb?

Angajata bucatarie: Ieri au facut-o colegele mele.

Asa se face comert in unele restaurante de pe Valea Prahovei- cea mai aglomerata zona in perioada sarbatorilor. Turistii care platesc bani grei pentru un concediu in statiunile montane  sunt serviti  cu ciorbe de vacuta sau de burta,  care au in interior carne stricata. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Angajat bucatarie: Ce ramane le dam la personal a doua zi. Ieri am facut-o.
Inspector OPC: Carnea asta nu poate fi de ieri, sigur, Iar asta este oxidata, daca observati.

Inspectorii OPC care au controlat toata Valea Prahovei au gasit in frigiderele unor restaurante o sumedenie de carnuri expirate, tinute oricum in frigidere ruginite si murdare.

Nu putini sunt comerciantii care vand si pe marginea drumului - de exemplu aici, cascavalul afumat, covrigii, carnatii si muschiul de porc sunt expuse in frig, noroi si praf. (min 0.07 control opc)

Horia Constantinescu, director OPC CONSTANTA: Casul, sunca, am atras atentia chiar unor consumatori care intelegeau sa achizitioneze si am intrebat daca gazele de esapament si lucrurile pline de metale grele sunt lucruri pe care le doresc in farfuriile copiilor lor si acestia au renuntat sa mai cumpere.

In urma controalelor, comisarii au dat amenzi in valoare de 482 de mii de lei. S-au aruncat peste 400 de kilograme de alimente stricate, care ar fi putut ajunge pe mesele turistilor.

Horia Constantinescu, director OPC CONSTANTA: Marea majoritate a unitatilor carora noi le-am oprit prestarea de servicii pana la remedierea deficientelor, au inteles sa se reintegreze in piata de comert, sa se apuce de curatenie temeinic.

Este unul dintre cele mai mari controale ale inspectorilor de la protectia consumatorului pe valea prahovei. Comerciantii au primit, in doar 3 zile de verificari, amenzi de doua ori mai mari decat pe tot parcursul anului 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si