Inspector OPC: Explicati-mi putin cu ciorbele... Vad ca aveti in tot felul de recipiente ciorbele. Dumneavoastra le fierbeti si pe cele de pe jos. Mi se pare putin... deplasata, sa spun doar atat. Si la ce temperatura trebuia pastrata, va intreb?
Angajata bucatarie: Ieri au facut-o colegele mele.
Asa se face comert in unele restaurante de pe Valea Prahovei- cea mai aglomerata zona in perioada sarbatorilor.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Angajat bucatarie: Ce ramane le dam la personal a doua zi. Ieri am facut-o.
Inspector OPC: Carnea asta nu poate fi de ieri, sigur, Iar asta este oxidata, daca observati.
Inspectorii OPC care au controlat toata Valea Prahovei au gasit in frigiderele unor restaurante o sumedenie de carnuri expirate, tinute oricum in frigidere ruginite si murdare.
Nu putini sunt comerciantii care vand si pe marginea drumului - de exemplu aici, cascavalul afumat, covrigii, carnatii si muschiul de porc sunt expuse in frig, noroi si praf.
Horia Constantinescu, director OPC CONSTANTA: Casul, sunca, am atras atentia chiar unor consumatori care intelegeau sa achizitioneze si am intrebat daca gazele de esapament si lucrurile pline de metale grele sunt lucruri pe care le doresc in farfuriile copiilor lor si acestia au renuntat sa mai cumpere.
In urma controalelor, comisarii au dat amenzi in valoare de 482 de mii de lei.
Horia Constantinescu, director OPC CONSTANTA: Marea majoritate a unitatilor carora noi le-am oprit prestarea de servicii pana la remedierea deficientelor, au inteles sa se reintegreze in piata de comert, sa se apuce de curatenie temeinic.
Este unul dintre cele mai mari controale ale inspectorilor de la protectia consumatorului pe valea prahovei.