Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau intenționează să plece în Grecia că Serviciul Național de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, pe toată perioada 12-15 august 2022, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Greciei.

Care sunt zonele afectate

Este vorba de ploi abundente, căderi de grindină, vijelii și descărcări electrice, ce se vor desfășura în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee.

Sâmbătă sunt așteptate averse însoțite de vânt puternic și căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia și în insulele Ionice.

Citeste si: Românii, victimele unor escroci în Grecia. "Numai cu voi, românii, păţesc asta!"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

De asemenea, duminică se vor înregistra averse abundente, căderi de grindină și furtuni în Tesalia, Macedonia centrală și de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale, insula Evia și insulele din nord-estul Mării Egee.

Apel în caz de urgență

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Citeste si: VIDEO- Incendiu puternic în Thassos. Mulți români se află pe această insulă grecească

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, mai specială, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si