Potrivit MAE, Institutul National de Meteorologie si Hidrologie din Bulgaria a emis pentru duminica un cod galben de atentionare pentru vant puternic pentru 16 din cele 28 de regiuni ale tarii: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Razgrad, Targoviste, Silistra, sumen, Dobrici, Varna, Sliven, Stara Zagora, Plovdiv si Pazardjik.

Romanilor care in perioada imediat urmatoare vor merge catre Bulgaria li se recomanda sa urmareasca cu atentie situatia din zonele respective, sa respecte strict semnalizarea rutiera temporara montata si indicatiile/semnele autoritatilor de control aflate la fata locului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Bulgaria: +359879440758.


 

Ministerul Afacerilor Externe

recomanda consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro/, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in “App Store” si “Google Play”), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si