Românii care urmează să meargă în vacanță sau să traverseze următoarele zone în zilele de 4 și 5 iulie trebuie să fie foarte atenți. Uraganul Beryl poate atinge coastele mexicane și din America Centrală, astfel că Statele Unite Mexicane, Belize, Republica Guatemala și Republica Honduras se află sub avertizare de fenomene meteo extreme.

Citește și: Se închide Valea Oltului! Anunțul făcut de Sorin Grindeanu: "Am cerut să aibă mobilizare mare"

uragan, avertisment MAE

Zonele pe care românii ar trebui să le evite în următoarea perioadă

Beryl a atins nivelul unui uragan de categoria 5, acesta fiind cel mai mare nivel potrivit scării Saffir-Simpson, și se îndreaptă cu viteză spre centrul Mării Caraibelor. La această intensitate uraganele prezintă un risc major pentru oameni și pot produce pagube semnificative.

În zonele precizate uraganul poate cauza întârzieri ale zborurilor sau chiar anularea acestora. În prezent centrul uraganului este situat la 3590 de kilometri sud-est de Cancun și 565 de kilometri de Barbados.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în Statele Unite Mexicane, Belize, Republica Guatemala şi Republica Honduras, iar în cazul în care se află în aceste ţări să respecte cu stricteţe instrucţiunile oferite de autorităţile competente din sfera protecţiei împotriva dezastrelor naturale şi a protecţiei civile, după cum urmează:

- Statele Unite Mexicane: Comisia Naţională a Apelor: https://smn.conagua.gob.mx/es;

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

- Belize: Organizaţia Naţională de Management al Urgenţelor: http://site.nemo.org.bz/;

- Republica Guatemala: Agenţia Naţională pentru Reducerea Dezastrelor: https://conred.gob.gt/;

- Republica Honduras: Comisia Permanentă pentru Situaţii de Urgenţă: https://copeco.gob.hn/.

De asemenea, se recomandă monitorizarea actualizărilor oferite de Centrul Naţional pentru Uragane, care funcţionează împreună cu Serviciul Naţional de Meteorologie din Miami-South Florida: www.nhc.noaa.gov.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Statele Unite Mexicane: +525552800447 şi +525552801869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Ciudad de Mexico: +525538833072.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet mexico.mae.ro şi www.mae.ro.

Citește și: Rugăciune puternică înainte să călătorești cu avionul. Cum să te rogi pentru toată familia

uragan, avertisment MAE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si