In articol:
- Specialiștii trag un semnal de alarmă referitor la plajele cu risc crescut de atac al rechinilor
- Vești bune pentru litoralul românesc
Cei ce și-au plănuit concediul în această vară sunt îngroziți de evenimentele din Egipt, acolo unde două femei au fost ucise de rechini, una dintre victime fiind o româncă.
Specialiștii trag un semnal de alarmă referitor la plajele cu risc crescut de atac al rechinilor
Cele mai multe cazuri de atac al rechinilor au fost înregistrate în țările africane, iar la nivel mondial, în fiecare an, se înregistrează aproximativ 100 de cazuri de atacuri de rechini.
Primele locuri sunt ocupate de plajele din Australia, Africa de Sud, dar și Brazilia, dar atacurile sunt destul de dese și în Marea Mediterană.
Atacuri ale rechinilor au fost înregistrate și în Marea Egee, Adriatică, dar și Ionică. În Marea Roșie, unde și-a găsit sfârșitul și o româncă, au fost declarate aproximativ 30 de specii de rechini.
Vești bune pentru litoralul românesc
Marea Neagră este considerată sigură, rechinii fiind iubitori de apă caldă, iar condițiile de viață nu sunt potrivite pentru speciile de rechin.
Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni ca în cazul în care sunt atacați de un rechin să se miște cât mai puțin posibil și să păstrați un contact vizual cu acesta.