Un val de ploi va cuprinde jumătate de țară, iar atenționarea va fi valabilă până marți dimineață. Astfel, a fost emis Cod galben de instabilitate atmosferică pentru zona Banatului, pentru Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, dar și pentru zona Carpaților Meridionali și Occidentali. Iar de la ora 10 va intra în vigoare codul portocaliu de averse torențiale pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj și pentru zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. 

Citește și: VIDEO| Ciclonul din Mediterana face ravagii în România. Jumătate din țară sub avertizări de ploi torențiale și furtuni- HARTA

Temperaturile din întreaga țară vor fi mai coborâte decât până acum, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei și 28…29 de grade izolat în Muntenia și vestul Dobrogei.   

Citește și: Ploaia torențială a inundat străzi din Timișoara. Locuitorii au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert

Ploaia torențială a inundat străzi din Timișoara. Locuitorii au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert

Ploaia torențială a provocat probleme în Timișoara, iar localnicii au fost alertați prin Ro-Alert. S-a emis Cod portocaliu de averse torențiale. 

Cantitățile mari de precipitații au inundat deja străzi în Timișoara.

Bulevardul Pârvan este acoperit de apă, ceea ce îngreunează circulația în zonă. Și alte străzi din zona Traian sunt de asemenea acoperite de apă. 

Furtuna Oscar face ravagii în Europa. Spania și Portugalia au fost afectate de fenomenele meteo extreme

Fenomenele meteorologice extreme fac ravagii în Spania și Portugalia. Inundațiile și ploile torențiale cu grindină au afectat deja cele două țări și nu vor fi scutite de furtuna Oscar, care se apropie.

În Spania și Portugalia vara a început cu   grindină și inundații.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și:  Meteorologii au emis o alertă de fenomene periculoase. Se vor înregistra ploi torențiale, furtuni și vijelii

Aproximativ 30 de regiuni din Spania sunt sub cod galben și portocaliu de furtuni șki ploi puternice, iar în Insulele Canare a fost emisă o avertizare de cod portocaliu de vânt, potrivit observatornews.ro.

Astfel, meteorologii au anunțat că se pot fi înregistrate rafale până la 90 de kilometri pe oră. În Portugalia, condițiile meteorologice nefavorabile ar putea ține până la finalul săptămânii, une regiunea Madeira este sub avertizare de cod roșu de ploi. Și în alte țări precum Franţa, Italia, Slovenia, Croaţia, Cehia, Ungaria şi Grecia sunt anunțate vijelii, ploi și inundații.

 

 

 

 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si