Abia dupa ce ajungi la Sibiel, afli ce inseamna un sat turistic cu adevarat. O asezare care a ajuns sa traiasca aproape exclusiv de pe urma turismului, asta dupa ce fiecare gospodarie autentic transilvaneana de aici a devenit o casa de oaspeti iar, in timp, fiecare om simplu, de la tara, a devenit o gazda buna pentru oaspetii de la oras. Pe langa natura cu adevarat netulburata si traditiile neaose romanesti, exista aici si obiective turistice, care au dus faima locului pana departe-n lume.

Unul dintre ele se afla chiar in curtea bisericii si este reprezentat de cea mai impresionanta colectie de icoane pe sticla din Transilvania. Eu zic ca e un loc bun din care sa incepem sa descoperim Sibielul.

In icoana pe sticla, taranul roman a pus toata simtirea lui romaneasca. Nu sunt icoane ale unor pictori celebri. Nu, icoanele pe sticla au fost pictate in Romania, in special in Transilvania, de tarani. Tocmai asta le face deosebite si faptul ca omul a luat-o de pe perete… Da… si a donat-o muzeului. Era legat de icoana, va dati seama… bunici, strabunici, s-au inchinat la icoana respectiva. E un gest prin care tu, cumva, te daruiesti… cu totul, te pui la dispozitia celor multi. Vin multi sa le vada? Foarte multi si vin din intreaga lume, fara nicio exagerare. Deci a meritat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Sunt, fiecare-n parte, cate un motiv in sine pentru a ajunge la Sibiel si, odata ajunsi aici, plecati in suflet cu o amintire nepretuita. Dar nu parasiti locul acesta pana nu va bucurati si de ospitalitatea gazdelor! In 1972, parintele Zosim Oancea a introdus agroturismul in Sibiel.

Ca si o incununare a acestui lucru, Margininea Sibiului, datorita Sibielului, datorita muzeului, a primit Marul de Aur, echivalentul Oscarului in Turism. Un premiu UNESCO.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si