Totul a avut loc vineri dimineața, în ziua de Bobotează, în curtea bisericii din comuna Podu Turcului. Cei doi bărbați au tras şase focuri în plan vertical, folosind puşti de vânătoare de calibrul 12.

Tradiția veche la care au apelat cei doi localnici pentru a alunga spritele rele

Potrivit jandarmilor, motivul pentru care cei doi localnici au folosit puştile ţine de o tradiţie veche de prin partea locului, care spune că astfel sunt alungate spiritele rele.

Au ajuns să fie cercetați din cauza unei tradiții. Doi bărbați din Bacău au tras cu arma în curtea unei biserici

Doi bărbați din Bacău au tras cu arma în curtea unei biserici

[Sursa foto: IJJ Bacău]

Citește și: Sute de români au fost înșelați cu milioane de lei de către un producător de mobilă. Oamenii sunt disperați

„Spre ghinionul lor, în zonă se aflau şi jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, care au intervenit şi i-au legitimat pe cei doi, în vârstă de 86, respectiv 78 de ani, constatând că armele de vânătoare erau deţinute în mod legal. Jandarmii le-au întocmit celor doi bărbaţi actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă letală sau interzisă fără drept faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 343 alin 1din Codul Penal”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Bacău.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Mesajul controversat al unui preot din România, înainte de Bobotează: „Popa nu e de la Jandarmerie, nu vă sparge ușa!”

Un preot din Botoșani i-a scos la tablă pe credincioșii care nu îl primesc pe popă în casă cu Boboteaza. Iată ce a transmis preotul!

În fiecare an după sărbătorile de iarnă, românii se pregătesc de Bobotează. Cu această ocazie, un preot român le-a transmis credincioșilor de pe Facebook un mesaj controversat care a și devenit viral.

Este vorba despre un preot din Botoșani al cărui mesaj ridică multe semne de întrebare în rândul cititorilor.

Citește și: Restaurante de fițe, din Capitală, închise temporar de către ANPC

Preotul din Botoșani, Teodor Ciurariu, s-a declarat foarte revoltat de postările oamenilor care „fac circ pe internet”, pentru că nu vor să îi primească pe preoți cu Boboteaza, chiar dacă cu câteva zile în urmă au cheltuit foarte mulți bani pentru a asigura băutura și mâncărurile necesare sărbătorilor de iarnă.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Preotul român le-a adresat ironii oamenilor care, potrivit lui, nu ar ști cum să își prioritizeze lucrurile în viață, credința autentică fiind una dintre cele mai importante.

„De cugetat zilele astea! Drag român ,,spiritual", după ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură în ultimele 2 săptămâni, cam 500 de lei pe mâncăruri aruncate a doua

zi la gunoi, 500 de lei pe artificii şi 20 lei la colindători, acum faci circ pe net, fiindcă refuzi să îl primeşti pe popa cu Boboteaza. Bravo! Eşti, într-adevăr, un individ dezvoltat.... multilateral..... multicultural.... chiar progresist, care nu mai bagă în seamă tradiţiile poporului.( Ce-s alea?) Am o idee! Nu posta pe net,lasă,, ghidușiile" astea puerile... Închide uşa! Nu fă circ, fă linişte! Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge uşa!  Te îmbrăţişez!”, este mesajul publicat de Teodor Ciurariu pe Facebook.

Citește și: Panică într-un sat din Ilfov. O grenadă misterioasă era legată de un gard. Pirotehniștii SIAS au intervenit de urgență


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si