Într-o seră din județul Constanța s-au plantat aproape 10 mii de răsaduri de roșii: cherry, prunișoare și roze. Prima recoltă ar fi trebuit culeasă la începutul lunii aprilie, dar iarna blândă le-a dat o mână de ajutor fermierilor. Au început deja sa culeaga tomatele coapte. 

Acestea vor ajunge în supermarket-uri curând, dar vor fi cu 20% mai scumpe.

Recoltarea a început de 2 săptămâni

Oamenii spun că au început recoltarea roșiilor încă de acum două săptămâni. De obicei, aceștia încep să lucreze de la ora 8 dimineața, până la ultima comandă. 

Citeste si: Ce legume si fructe preferam

Doar astăzi au reușit să ajungă la aproape 500 de kilograme de roșii.

Roșiile românești se vor vinde mai scump în 2022

Ștefan și Andrei Iantoc sunt frați și își petrec mare parte din timp în sera familiei. Printre toate scumpirile, au crescut și prețurile la semințe, așa că fermierii vor vinde mai scump roșiile de anul acesta, ca să-și acopere cheltuielile și să aibă profit.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Primele rosii romanesti, 5 euro pe kg

"Energia iar s-a scumpit, absolut tot ce înseamnă inputuri, caserole, lăzi s-au scumpit", au spus aceștia.

Roșiile românești ajung în hypermarketuri cu un preț mai mare față de anul trecut. Așadar, în această seră o caserolă de 250g va costa 6,5 lei în loc de 5,5 lei, iar caserola de 500g va costa 12,5 lei în loc de 11 lei, la care se adauga TVA-ul și adaosul comercial al fiecărui magazin in parte.

Citeste si: Vitamine esenţiale pentru sănătatea digestivă
Roșiile prunișoare vor pleca din seră cu prețul de 6 lei pentru 500 de grame și 11 lei pentru un kilogram.

Citeste si: VIDEO| România a importat anul trecut cea mai mare cantitate de roșii din afara Uniunii Europene din ultimii 10 ani

În luna Februarie, autoritățile au aprobat din nou programul “Tomata”, pentru care s-au alocat 225 milioane lei. Toți fermierii înscriși in acest program și care au cel puțin o mie de metri pătrați de pământ vor primi o susținere financiară de 4000 de euro.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si