Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a postat joi o veste mult așteptată în rândul locuitorilor Capitalei, referitoare la proiectul trenului metropolitan din București.

Acesta este în plină desfășurare.

Citeste si: Bucureștiul ar putea avea noi mijloace de transport în comun! Nicușor Dan: „Am depus cereri de finanţare pentru mai multe proiecte în domeniul transportului public”

Ce spune Nicușor Dan despre proiectul trenului metropolitan din București

„Conducerea CFR a aprobat protocolul de colaborare cu Primăria Capitalei, care vizează prima etapă din proiect, respectiv dezvoltarea serviciilor de tren urban pe semi-inelul feroviar de nord. Documentul va fi votat în ședința Consiliului General de la sfârșitul lunii octombrie”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa oficială de Facebook.

„Practic, în baza acestui protocol putem iniția demersuri concrete pentru demararea investițiilor necesare atingerii obiectivului”, a mai adăugat Primarul Capitalei.

În această fază, sunt vizate trei trasee prioritare: București Gara de Nord – București Obor, București Gara de Nord – București Vest, respectiv București Vest – București Obor. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Organizarea târgului de Crăciun din Capitală pare a fi la pământ

Când se va putea circula cu trenul metropolitan

În luna aprilie a acestui an, Nicușor Dan anunța că o parte din traseele destinate trenului metropolitan ar putea fi puse în funcțiune începând chiar de anul viitor, fiind vorba despre segmentele din zona nordică, unde rețeaua este în stare bună.

„În linii mari, partea de infrastructură este în responsabilitatea CFR. CFR tocmai a achiziţionat un studiu de fezabilitate, care este complex pe tot ce înseamnă reţeaua din jurul Bucureştiului”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a menționat că, cel mai probabil toate liniile vor fi modernizate între 2026- 2027.

„În acest interval, însă, pe segmentele pe care se poate opera, noi vrem- există o oportunitate în zona de nord, unde reţeaua e bună- şi noi ne dorim ca într-un an, de acum, să avem funcţionale liniile pe Gara de Nord - Gara Obor, Gara de Vest- Gara de Nord şi Gara de Vest- Gara Obor; prima şi a treia trecând prin Pipera”, a mai adăugat Nicușor Dan.

Citeste si: Se demolează 400 de locuințe din Capitală, fără să se dea banii expropriaţilor. Familiie sunt revoltate pe primar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si