„Un turist din Craiova a dispărut în mare după ce și-a salvat fiica din valuri. Incidentul extrem de grav a avut loc în Jupiter, când era arborat steagul roșu. Turiștii și salvamarii s-au străduit să-l ajute pe bărbat, însă valurile mari l-au înghițit în câteva clipe. De 24 de ore, scafandrii fac eforturi disperate pentru a da de urma turistului.

Vă avertizez, urmează informații care vă pot afecta emoționa.”, a spus Cosmin Cernat.

„Ieri a fost ancorat steagul roșu toată ziua. Oamenii nu au înțeles, din păcate. Noi am fluierat, am patrulat toată ziua.”, a spus un salvamar.

Turiștii nu înțeleg și vor cu orice preț să intre în apă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

„În momentul în care fetița și tatăl ei au intrat în apă, au fost fluierați de către noi, dar nu ascultă, oamenii nu vor să ne ia serios pe noi. Oamenii au venit în concediu, vor să înoate.

Înțelegem, dar nu ne putem noi risca viața pentru ei. E foarte greu.”, a mai spus salvamarul.

Bărbatul de 36 de ani și fiica sa erau în apă. Copila se distra cu un colac, dar curenții au fost prea puternici. Tatăl ei a ajutat-o, dar și-a epuizat forțele. Fata de 6 ani a fost adusă la mal cu greu de turiști și salvamari. Tatăl a dispărut, însă, în doar câteva clipe.

„Noi patrulam pe aici și am auzit niște zgomote. Am auzit pe toată lumea că urlă. Noi eram undeva în zona aia și am fugit repede aici. În momentul în care noi am ajuns aici, un domn ajunsese la fetiță- fetița fiind pe colac, iar noi, în momentul acela, am intervenit în apă. Am ajutat să scoatem fetița, dar pe tatăl dânsei nu l-am găsit nici cum. La-m căutat și cu jeturile, au mai venit niște oameni să ne ajute.”, a mai declarat salvamarul.

Bărbatul de 36 de ani a fost avertizat să nu intre în mare

Incidentul extrem de grav a avut loc în timp ce steagul roșu era arborat, iar turiștii nu aveau voie în apă. Pentru căutarea bărbatului de 36 de ani au fost mobilizați scafandri, salvamari, dar și o ambarcațiune și un elicopter. În apă sunt gropi adânci, apărute în urma procesului de înnisipare, iar pericolul e sesizat când e prea târziu.

„O groapă de aproximativ 5-6 metri, paralelă cu malul, pe o distanță de cel puțin o sută de metri. Efectuăm căutări în zona indicată. Din cauza hulei de fund a mării, nisip amestecat cu apă, vizibilitate este zero.” a spus Marian Ciuli, șeful scafandrilor ISU Dobrogea. 

Astăzi, salvamarii au menținut interdicția de a intra în apă din cauza valorilor mari.

Citeste si: Cum i-a spus Mihai Albu fiicei sale despre boala nemiloasă cu care s-a confruntat? Momentul în care a ales să îi spună adevărul. „S-a panicat, mi-a spus să mă fac bine.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce Connect-R și Alex Velea nu au permis de conducere? Răspunsul amuzant al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Un hoț s-a dat drept manechin și a stat ore în șir în vitrina unui magazin cu o geantă în mână ca să poată fura după închidere- antena3.ro

„Țin foarte mult recomandări. Sunt și cu fetița aici și încercăm să evităm să intrăm în mare. E foarte periculos, avem familii, vrem să avem grijă și să evităm toate neplăcerile astea care au fost.”, a spus un turist.

Ieri, în stațiunea 2 Mai, un alt turist de 65 de ani și-a pierdut viața.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si