Acestea au sustras banii prin efectuarea de viramente bancare nejustificate catre doua firme care apartin sotului uneia dintre ele, au fost plasate sub control judiciar. Prejudiciul cauzat bugetului este estimat la 620.000 de lei.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Galati, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, au facut patru perchezitii domiciliare

la persoane banuite de comiterea mai multor fapte de delapidare si fals, potrivit unui comunicat transmis vineri de IPJ Galati.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, doua femei de 39 si 43 ani, contabile la doua scoli gimnaziale din municipiul Galati, si-ar fi insusit sume de bani pe care le gestionau si administrau, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unitatilor de invatamant catre doua societati comerciale din localitate, apartinand sotului uneia dintre ele. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

”in acest sens, cele doua femei ar fi  folosit contractele incheiate intre societatile comerciale si scolile unde lucrau, introducand la plata, in actele contabile ale unitatilor de invatamant, facturi emise de

cele doua societati, pentru a justifica livrarea unor bunuri supraevaluate, prestarea unor servicii, plata unor produse fictive”, se arata in comunicat.

Portrivit documentului, unitatile de invatamant ar fi fost prejudiciate cu suma de aproximativ 620 000 lei.

Politistii continua cercetarile in acest caz cu privire la savarsirea infractiunilor de delapidare si complicitate la delapidare, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals,

toate in forma continuata, fata de cele trei persoane fiind dispusa, prin ordonanta, masura preventiva a controlului judiciar pentru o perioada de 30 de zile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si