Au inceput audierile in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu. Medicul si soferul de pe ambulanta au fost primii care au raspuns astazi in fata procurorilor
Procurorii au început audierile în dosarul de moarte suspectă deschis în cazul Ioan Gyuri Pascu. Astăzi au răspuns în faţa anchetatorilor doctoriţa şi şoferul care au ajuns prima dată la pacient. Este vorba despre cea care l-a diagnosticat cu atac de panică şi nu i-a făcut EKG artistului. ##VIDEO27080##
Doctorita care i-a administrat o jumatate de fiola de calmant lui Gyuri Pascu, dupa ce i-a pus diagnossticul de atac de panica, a fost audiata astazi de procurori. Nu a fost singura. La intrebari a raspuns si soferul care a insotit-o, la cazul din noaptea fatidica.
„La ora 3.26 de minute se primeste la serviciul ambulanta pentru un barbat de 55 de ani. Nu se semnaleaza durere toracica, nu se semnaleaza nimic in fisa de solicitare completata de medic la consultatii”, sustine medicul Alis Grasu, manager al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF).
Nu mai putin de 6 anchete se desfasoara in paralel dupa moartea artistului.
Anchetatorii au ridicat documente si alte probe de la SMURD si de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov in legatura cu modalitatea in care s-a intervenit in cazul lui Ioan Gyuri Pascu.
„Trebuia sa isi ia intregul echipament si, daca avea intregul echipament, probabil ca s-ar fi hotarat sa faca si EKG de rutina, macar asa”, adauga Alis Grasu, adaugand ca ea asa ar fi facut, dar ea este „mai exagerata decat alti medici”.
Anchetatorii au ridicat documente si alte probe de la SMURD si de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov in legatura cu modalitatea in care s-a intervenit in cazul lui Ioan Gyuri Pascu.
Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov a anuntat ca in cazul Gyuri Pascu au fost primite doar doua apeluri de la Dispeceratul 112, cu toate ca, potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale, numarul unuic de urgenta a fost apelat de trei ori.
Ultima oara, pentru ca, desi apelul anunta o urgenta, ambulanta intarziase prea mult. Nu numai timpii de asteptare sunt analizati, ci si modul in care echipajele medicale si-au facut treaba.
„La aproximativ o ora de la plecarea medicului, se solicita din nou, tot de catre sotie, ambulanta. De data aceasta starea s a agravat cu o suspiciune de stop cardio respirator”, spune managerul SABIF.
„Exista suspiciuni ca anumite chestii poate au fost privIte superficial. Cand trebuia sa si ia intregul echipament la dansa, nu a luat semnatura pacientului ca refuza sa mearga la spital”, a explicat Raed Arafat.
In urma anchetei administrative de la Serviciul de Ambulanta doctorita care a intervenit prima data la caz a primit o sanctiune de 10 la suta din salariu timp de doua luni.
Urmeaza o alta ancheta, cea in care Colegiul Medicilor va judeca felul in care medicul si-a facut treaba si daca este sau nu vorba despre un malpraxis. SI corpul de control al ministrului Sanatatii trebuie sa prezinte curand raportul in acest caz.