Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta, Horia Constantinescu, a declarat, marti, ca la sfarsitul saptamanii trecute a fost efectuata o actiune de control în localitatea Eforie, fiind verificate mai multe unitati de alimentatie publica, printre care restaurante, terase si fast-food-uri.
Astfel, echipele de control au descoperit la un restaurant mai multe ciorbe preparate cu o zi înaintea efectuarii verificarii, fiind socotite produse nesigure pentru consumatori de catre comisarii CJPC în conditiile în care legislatia în domeniu prevede ca mancarea în unitatile de alimentatie publica sa fie preparata în aceeasi zi.
Horia Constantinescu a mentionat ca la un alt restaurant echipele de control au descoperit ca legumele erau procesate în aer liber, lucru considerat cu potentia periculos pentru consumatori, iar vasele folosite nu erau potrivite pentru alimentatie publica, avand adancituri în care se poate dezvolta camp bacteriologic.
De asemenea, comisarii CJPC au descoperit ca la mai multe unitatii de tip fast food mancarea preparata era tinuta în conditii improprii, fiind neacoperita si la temperaturi nepotrivite.
Astfel, reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au decis închiderea temporara pana la remedierea deficientelor a unui numar de opt unitati de alimentatie publica si amendarea acestora cu suma totala de 70.000 de lei. De asemenea, echipele de control au retras de la comercializare si au distrus peste 100 de kilograme de produse preparate.