Au înflorit cireșii japonezi din Parcul Herăstrău! Cele mai frumoase imagini i cu acești arbori și cu florile lor de poveste
Luna aprilie a venit cu o surpriză pentru bucureșteni: au înflorit cireșii japonezi din Parcul Herăstrău. Iată cele mai frumoase imagini cu acești arbori și cu florile lor de poveste.
Vremea frumoasă i-a scos pe bucureșteni din case pentru a admira cireșii japonezi care au înflorit în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău.
În această perioadă a anului, cireșii japonezi și florile lor viu colorate sunt atracția principală pentru unii dintre bucureșteni atunci când vine vorba despre petrecerea timpului în aer liber. Cei mai mulți aleg să viziteze Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău.
Imagini spectaculoase cu cireșii japonezi din Parcul Herăstrău
Cei care aleg să meargă în această perioadă în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău vor avea parte de un peisaj de poveste, datorită cireșilor japonezi care sunt înfloriți.
Mulți dintre cei care vizitează Grădina Japoneză aleg să fotografieze florile de cireș roz și să le simtă mireasma care anunță că primăvara și-a intrat în drepturi.
Totodată, oamenii aleg să facă picnicuri sub ramurile de flori de cireș și să admire frumusețea naturii.
Cireșii japonezi (Prunus serrulata) este o specie de cireș originară din Japonia, China, Coreea și Vietnam. Aceștia pot ajunge până la înălțimi de 10-12 m. Florile cireșului japonez se numesc Sakura și sunt foarte apreciate pentru frumusețea lor. Lemnul acestui arbore este destinat producției de mobilă de calitate superioară și pentru sculptură.
Sakura se găsește mai ales în Japonia, China, Coreea și India, dar și în țări precum Canada, SUA, Filipine, Marea Britanie, Germania și România.
Cireșii japonezi provin din zona munților Himalaya, iar celebrarea lor persistă încă din perioada anilor 800. Cu toatea acestea, încă din Antichitate, oamenii se ghidau după momentul în care înfloresc florile de cireș pentru a ști când începe sezonul de plantare a orezului, conform Rador.
În jurul anilor 794-1185, obiceiul celebrării cireșilor japonez a devenit din ce în ce mai popular. În acele timpuri, împărații și membrii Palatului Imperial țineau banchete în aer liber, iar cireșii japonezi înfrumusețau mereu peisajul evenimentelor de acest fel. Tradiția a fost preluată apoi și de oamenii de rând și așa sărbătoarea cireșului și a florilor sale minunate a intrat în cultura japoneză.
În zilele noastre tradiția este păstrată cu sfințenie, iar în timpul primăverii japonezii merg și admiră florile de cireș și organizează diverse activități în aer liber, cum ar fi picnicurile, pentru a se bucura pe deplin de frumusețea lor.
Florile de cireș japonez, Sakura, au o puternică semnificație pentru poporul japonez. Perioada lor de „viață” este destul de scurtă, iar florile pot fi admirate aproximativ o săptămână.
Florile de cireș durează, așadar, destul de puțin, iar ele simbolizează faptul că totul viața este trecătoare și că este bine să o sărbătorim pentru frumusețea ei, cu bune și cu rele, așa cum
sărbătorim frumusețea florilor de cireș în fiecare primăvară.
Sursa citată anterior menționează faptul că soldații japonezi erau printre cei mai mari admiratori ai cireșului japonez, deoarece prin prisma muncii pe care o desfășurau în armata, durata vieții lor era incertă, cei mai mulți dintre ei având o viață scurtă. Florile de cireș simbolizează și noile începuturi.