Vremea frumoasă i-a scos pe bucureșteni din case pentru a admira cireșii japonezi care au înflorit în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău.

În această perioadă a anului, cireșii japonezi și florile lor viu colorate sunt atracția principală pentru unii dintre bucureșteni atunci când vine vorba despre petrecerea timpului în aer liber. Cei mai mulți aleg să viziteze Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău.

Imagini spectaculoase cu cireșii japonezi din Parcul Herăstrău

Cei care aleg să meargă în această perioadă în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău vor avea parte de un peisaj de poveste, datorită cireșilor japonezi care sunt înfloriți.

flori de cires sakura

Cireșii japonezi pot fi admirați în Grădina Japoneză din Herăstrău în această perioadă.

[Sursa foto: Facebook Dana Enache / Grădina Japoneză Herăstrău]

Citește și: Unde se află cel mai mare câmp de lalele din România? Priveliștea te lasă fără suflare

Mulți dintre cei care vizitează Grădina Japoneză aleg să fotografieze florile de cireș roz și să le simtă mireasma care anunță că primăvara și-a intrat în drepturi.

flori de cires sakura

Cireșii japonezi au o mare însemnătate în cultura japoneză.

[Sursa foto: Facebook Cătălina Anghel / Grădina Japoneză Herăstrău]

Totodată, oamenii aleg să facă picnicuri sub ramurile de flori de cireș și să admire frumusețea naturii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

flori de cires sakura

Află care este însemnătatea florilor de cireș japonez, numite și „Sakura”.

[Sursa foto: Facebook Cătălina Anghel / Grădina Japoneză Herăstrău]

Informații interesante despre cireșii japonezi

Cireșii japonezi (Prunus serrulata) este o specie de cireș originară din Japonia, China, Coreea și Vietnam. Aceștia pot ajunge până la înălțimi de 10-12 m. Florile cireșului japonez se numesc Sakura și sunt foarte apreciate pentru frumusețea lor. Lemnul acestui arbore este destinat producției de mobilă de calitate superioară și pentru sculptură.

Sakura se găsește mai ales în Japonia, China, Coreea și India, dar și în țări precum Canada, SUA, Filipine, Marea Britanie, Germania și România.

Citește și: VIDEO- O nouă formă de artă: Păpuși cu rochii din flori de hârtie

Cireșii japonezi provin din zona munților Himalaya, iar celebrarea lor persistă încă din perioada anilor 800. Cu toatea acestea, încă din Antichitate, oamenii se ghidau după momentul în care înfloresc florile de cireș pentru a ști când începe sezonul de plantare a orezului, conform Rador.

flori de cires sakura

Cireșii japonezi provin din Asia.

[Sursa foto: Facebook Mihaela MB / Grădina Japoneză Herăstrău]

În jurul anilor 794-1185, obiceiul celebrării cireșilor japonez a devenit din ce în ce mai popular. În acele timpuri, împărații și membrii Palatului Imperial țineau banchete în aer liber, iar cireșii japonezi înfrumusețau mereu peisajul evenimentelor de acest fel. Tradiția a fost preluată apoi și de oamenii de rând și așa sărbătoarea cireșului și a florilor sale minunate a intrat în cultura japoneză.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În zilele noastre tradiția este păstrată cu sfințenie, iar în timpul primăverii japonezii merg și admiră florile de cireș și organizează diverse activități în aer liber, cum ar fi picnicurile, pentru a se bucura pe deplin de frumusețea lor.

flori de cires sakura

Cireșii japonezi simbolizează trecerea timpului.

[Sursa foto: Facebook Claudia Daniela Popescu / Grădina Japoneză Herăstrău]

Citește și: Peste 100.000 de lalele au înflorit în Timișoara! Miile de flori atrag zilnic sute de turiști

Ce simbolizează cireșii japonezi?

Florile de cireș japonez, Sakura, au o puternică semnificație pentru poporul japonez. Perioada lor de „viață” este destul de scurtă, iar florile pot fi admirate aproximativ o săptămână.

Florile de cireș durează, așadar, destul de puțin, iar ele simbolizează faptul că totul viața este trecătoare și că este bine să o sărbătorim pentru frumusețea ei, cu bune și cu rele, așa cum sărbătorim frumusețea florilor de cireș în fiecare primăvară.

Sursa citată anterior menționează faptul că soldații japonezi erau printre cei mai mari admiratori ai cireșului japonez, deoarece prin prisma muncii pe care o desfășurau în armata, durata vieții lor era incertă, cei mai mulți dintre ei având o viață scurtă. Florile de cireș simbolizează și noile începuturi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si