La inceput au luat cateva oi, le-au ingrijit si apoi le-au vandut. Din banii obtinuti au cumparat primele capre. Au considerat ca este mai rentabil pentru ca se inmultesc repede si pot face din laptele lor produse de calitate. S-au dezvoltat repede si au ajuns sa aiba o ferma de 400 de animale. "Cafeaua o bem dupa prima mulsoare dimineata, iar prima masa o luam dupa 12, cand ne intoarcem cu caprele de la pascut.
Desi le-a mers bine o perioada, acum mai mult se chinuie. Viseaza sa obtina niste fonduri europene, dar spun ca li se impun niste conditii ireale si ca este greu sa poata pune mana pe ele. "Am primit la inceput, 1.500 de euro.
Cea mai mare problema a oamenilor este aceea ca nu exista piata de desfacere in zona si in judetul Mehedinti, industria de prelucrare a laptelui a ajuns pe butuci. Fosta fabrica de la Severin s-a inchis si nimeni n-a mai deschis o unitate de acest tip in judet.
Totusi, familia Militaru spune ca are un contract cu un producator din Brasov care le ofera 1,4 lei pe litru si banii astia ii ajuta sa supravietuiasca. Branza spun ca nu mai fac pentru ca se vinde prea ieftin la targ, 5 sau 6 lei pe kilogram, iar carnea nu au unde sa o valorifice pentru ca nu exista niciun abator in zona care sa fie interesat de carnea de capra. "Problema e ca nu avem unde sa vindem.
Ei nu sunt singurii fermieri care se plang ca afacerile merg prost in zona, alti oameni din Stricovita cer ajutorul Statului in rezolvarea problemelor.