Vai si-amar de rromii din Targu Jiu! Degeaba si-au construit palate cu turnulete care se invart dupa soare! Seceta loveste tare in ele si tot la capatul furtunului din baraca au ajuns!

Uneori, chiar si apa din cazan este dusa pe masa in cani din inox, aurite, dar parca degeaba au tot luxul! Chinul e chin!

„Car apa cu galetile.

Nu am posibilitate sa supravietuiesc!”

Cum s-a ajuns la criza de acum? Explicatia este de milioane de lei!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Aceste case au fost construite cand erau anii de glorie, dupa Eevolutie, cand s-a dat dreptul legal prin legea 31 pentru infiintarea de societati comerciale. S-a lucrat pe reciclarea metalelor feroase, neferoase, am intrat peste tot in intreprinderi, m furat, am jefuit, am facut tot felul de lucruri si societatile au prosperat. Am avut bani sa platim si curentul, am avut sa ne cumparam si masini de lux si palate si acum palatele noastre stau impotriva noastra ca nu mai avem cu ce sa le intretinem”, a declarat Ion Mihai, liderul rromilor din Meteor.

Directorul Aparegio a declarat ca multe dintre datorii sunt mai vechi chiar de de trei ani si ca au fost date la executorii judecatoresti.

Numai Compania de Apa are de recuperat de la datornicii din Târgu Jiu 10 milioane de lei, iar cele mai multe datorii sunt înregistrate în cartierele de rromi. Sunt familii care au restante de peste 5.000 de lei.

La Taxe si Impozite locale, tot rromii sunt fruntasi la restante. Directia trebuie sa recupereze 5 milioane de lei, dintre care 20% sunt datoriile lor, unele neplatite si de 15 ani.

Autoritatile încearca sa le puna sechestru pe masini, pentru ca pe case legea nu permite. Credeti ca au vreo sansa de reusita??

„Suntem in procedura de executare cu o parte dintre ei, o alta parte, nu le am mai gasit, nu le am mai gasit mijloacele de transport. Le au in evidente, dar în realitate nu le au, le au instrainat", a explicar directorul de la Directa de Taxe si Impozite Locale Targu Jiu, Mariana Budulan.

Asa se face ca furnizorul de apa a început debransarile. În judetul Gorj, sunt peste 6.000 de rromi, dintre care aproape jumatate locuiesc în Târgu Jiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si