Administrația Națională de Meteorologie a anunțat apariția unui ciclon violent, care va traversa România. Astfel, vremea se va răci semnificativ, iar în jumătatea de nord a țării, local și în sud, temperaturile scăzute vor fi însoțite de ploi slabe sau moderate.

Primii fulgi de nea au sosit și în Maramureș

Stratul de zăpadă s-a așternut și la Pasul Prislop, din Maramureș. Conducătorii

auto au avut parte de o surpriză când au sesizat că partea carosabilă este acoperită de omăt. Cu toate acestea, drumarii au intervenit cu material antiderapant pentru ca șoferii să nu fie puși în dificultate. Imaginile au fost obținute de corespondentul Kanal D, Vlad Crasnai.

Ninsoare Pasul Prislop, Maramureș

Ninsoare Pasul Prislop, Maramureș

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

De asemenea, din cauza ciclonului care va traversa România, meteorologii au mai anunțat că trebuie ne așteptăm la scăderi de temperatură bruște, însoțite de ninsori și ploi moderate cantitativ.

Lapovița și ninsorile se vor extinde în jumătatea nordică a țării, local, dar în special în nord și nord-vest, unde precipitațiile vor atinge de la 10 la 20 de litri/mp.

Citește și: VIDEO- Se montează luminițele de Crăciun. Primăria Capitalei a alocat 5 milioane de lei pentru achiziționarea și închirierea decorațiunilor

Astfel, masa de aer rece se va face prezentă odată cu ploile, atunci când vremea se va răci semnificativ.

Temperaturile se vor situa între 12 și 16 grade Celsius.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Și în Borșa, la cota 1633, zăpada a acoperit întreaga zonă.

Ninsoare Borșa, cota 1633, Maramureș

Ninsoare Borșa, cota 1633, Maramureș

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Când vom avea parte de primele zile de ger?

În perioada 13-20 noiembrie, cantitățile de precipitații vor fi în creștere în jumătatea de vest a țării, iar în rest, regimul pluviometric se menține aproape de normal pentru această perioadă.

Ninsoare Borșa, cota 1633, Maramureș

Ninsoare Borșa, cota 1633, Maramureș

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

De asemenea, temperaturile medii se vor situa ușor peste cele caracteristice pentru această săptămână în toate zonele țării.

Cu toate acestea, duminică 12 noiembrie, se anunță lapoviță și ninsoare la munte, iar stratul de zăpadă ar putea atinge câțiva centimetri. În același timp, nopțile pot înregistra temperaturi cu minus.

În zona Transilvaniei, valorile termice pot scădea până la minus 8 grade Celsius.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Vreme extremă, îngrijorările climatologilor. Luna octombrie a anului 2023, cea mai caldă din istorie

Între 20-27 noiembrie, temperaturile se mențin ușor peste cele caracterisitice acestei perioade, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. 

În săptămâna 27 noiembrie-4 decembrie, media valorilor termice se va situa ușor peste normalul acestei perioade.

Nivelul pluviometric poate fi ușor în creștere în regiunile estice, iar în rest se mențin aproape de normal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si