In articol:
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat apariția unui ciclon violent, care va traversa România. Astfel, vremea se va răci semnificativ, iar în jumătatea de nord a țării, local și în sud, temperaturile scăzute vor fi însoțite de ploi slabe sau moderate.
Primii fulgi de nea au sosit și în Maramureș
Stratul de zăpadă s-a așternut și la Pasul Prislop, din Maramureș. Conducătorii auto au avut parte de o surpriză când au sesizat că partea carosabilă este acoperită de omăt. Cu toate acestea, drumarii au intervenit cu material antiderapant pentru ca șoferii să nu fie puși în dificultate. Imaginile au fost obținute de corespondentul Kanal D, Vlad Crasnai.
De asemenea, din cauza ciclonului care va traversa România, meteorologii au mai anunțat că trebuie ne așteptăm la scăderi de temperatură bruște, însoțite de ninsori și ploi moderate cantitativ.
Lapovița și ninsorile se vor extinde în jumătatea nordică a țării, local, dar în special în nord și nord-vest, unde precipitațiile vor atinge de la 10 la 20 de litri/mp.
Astfel, masa de aer rece se va face prezentă odată cu ploile, atunci când vremea se va răci semnificativ. Temperaturile se vor situa între 12 și 16 grade Celsius.
Și în Borșa, la cota 1633, zăpada a acoperit întreaga zonă.
Când vom avea parte de primele zile de ger?
În perioada 13-20 noiembrie, cantitățile de precipitații vor fi în creștere în jumătatea de vest a țării, iar în rest, regimul pluviometric se menține aproape de normal pentru această perioadă.
De asemenea, temperaturile medii se vor situa ușor peste cele caracteristice pentru această săptămână în toate zonele țării.
Cu toate acestea, duminică 12 noiembrie, se anunță lapoviță și ninsoare la munte, iar stratul de zăpadă ar putea atinge câțiva centimetri. În același timp, nopțile pot înregistra temperaturi cu minus.
În zona Transilvaniei, valorile termice pot scădea până la minus 8 grade Celsius.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: VIDEO- Vreme extremă, îngrijorările climatologilor. Luna octombrie a anului 2023, cea mai caldă din istorie
Între 20-27 noiembrie, temperaturile se mențin ușor peste cele caracterisitice acestei perioade, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
În săptămâna 27 noiembrie-4 decembrie, media valorilor termice se va situa ușor peste normalul acestei perioade.
Nivelul pluviometric poate fi ușor în creștere în regiunile estice, iar în rest se mențin aproape de normal.