Scandalul a culminat cu decizia Bisericii de a-l exclude pe Cristian Pomohaci din rândul preoțimii, decizie contestată de preot dar și de întreaga comunitate din Moșuni, acolo unde acesta slujea de ani buni. După multe luni în care preotul a fost în centrul atenției, în august 2017, decizia Bisericii de caterisire a lui Pomohaci a fost un șoc pentru mulți. De atunci, cel care era considerat de foarte mulți un adevărat duhovnic cu har, nu a mai avut voie să slujească în biserică și nici să poarte haine preoțești.

Cristian Pomohaci a contestat decizia, dar în octombrie același an, decizia a devenit definitivă, fostul preot fiind acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale. Chiar dacă un an mai târziu, procurorii nu au putut să ia nici o măsură legală împotriva lui Pomohaci, decizia Bisericii a rămas neschimbată. Parchetul General, cel care a instrumentat dosarul lui Pomohaci a clasat cazul pentru că procurorii au considerat că faptele sale s-au prescris, fiindcă s-ar fi petrecut în urmă cu mai bine de 10 ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Fostul preot Cristian Pomohaci, cu mandat în faţa judecătorilor

Citeste si: Cristian Pomohaci, internat la ”Urgență”! Cântărețul va fi adus cu poliția la proces în dosarul de evaziune fiscală

Ei bine, în cei doi ani de când Cristian Pomohaci a fost caterisit, exclus din rândul preoțimii, lucrurile nu par a se fi schimbat prea mult pentru acesta.

Pomohaci și-a păstrat calitatea de ”părinte” și cea de interpret de muzică populară. Nici măcar vestimentația nu și-a schimbat-o Pomohaci, când nu poartă straie populare, fostul preot se îmbracă tot în rasă (o haină neagră, specific călugărilor, care se poartă pe sub straiul preoțesc).

Deși pe pagina sa de socializare, Cristian Pomohaci promovează spectacolele în care apare și care sunt numeroase în continuare, în decursul celor doi ani de când a fost caterisit au apărut uneori imagini care lasă de înțeles că fostul preot ar mai fi încălcat decizia șefilor săi din Biserică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si