Close sidebar
Close sidebar

Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II continuă

Audierea miniştrilor propuşi să facă pare din Guvernul Orban II continuă, marţi, urmând a apărea în faţa comisiilor de specialitate candidaţii propuşi la Economie, Dezvoltare, Sport, Justiţie, Educaţie, Afaceri Externe şi Cultură.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Update- Ion Ştefan: Nu accept să fiu judecat de PSD! Nu voi face niciodată înţelegere cu PSD, un partid care a lăsat dezastru în urma guvernărilor roşii/ Risipa s-a oprit şi că borcanului de miere i s-a pus capacul!

Ion Ştefan, propus din nou pentru Ministerul Dezvoltării şi avizat negativ după audierile în comisii, scrie pe Facebook că "borcanului cu miere i s-a pus capacul”, adăugând totodată că nu acceptă să fie judecat de PSD, partid care "a lăsat dezastru în urma guvernărilor roşii”.

După ce a primit aviz negativ, marţi, după audierea în comisiile de specialitate, Ion Ştefan a reacţionat pe contul său de Facebook, spunând că nu va face niciodată o înţelegere cu PSD, iar atâta vreme cât va sta în fruntea Ministerului Lucrărilor Publice va continua să dispună controale şi să încerce să stopeze risipa banului public.

"Nu accept să fiu judecat de PSD! Nu voi face niciodată înţelegere cu PSD, un partid care a lăsat dezastru în urma guvernărilor roşii.

În perioada mandatului meu la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, alături de oamenii de bună credinţă şi profesioniştii din instituţie, am încercat să repar cât mai mult din ceea ce pesediştii au stricat. Am spus şi repet de fiecare dată când sunt întrebat că cea mai mare realizare la MLPDA este aceea că am oprit risipa banului public şi că am dispus controale la toate lucrările derulate prin PNDL 1 şi PNDL 2.
Cât timp voi sta la minister, îmi voi asuma, în continuare, această procedură de lucru”, a scris Ion Ştefan.

Update- Aviz negativ pentru Ion Ştefan la Ministerul Dezvoltării/ Certuri şi critici între reprezentanţii PSD şi Florin Roman, în timpul audierii

Ministrul propus la Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Ion Ştefan, a primit aviz negativ, marţi, după audierea în comisii. În timpul audierii, Florin Roman (PNL) le-a adus critici reprezentaţilor PSD, iar la un moment dat ei au început să se certe.

Audierea lui Ion Ştefan în comisiile pentru administraţie publică a fost marcată de dispute şi critici. Astfel, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, l-a criticat pe fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu, spunând că în timpul guvernării PSD un bec a ajuns să coste chiar 2.000 de euro.

Reprezentanţii PSD i-au reproşat lui Roman că monopolizează discuţia, spunându-i că nu este purtătorul de cuvânt al ministrului Dezvoltării.

Ion Ştefan a spus, întrebat fiind despre cea mai mare realizare din mandatul anterior, că a oprit "sifonarea" banului public, susţinând că nu se mai plătesc lucrări neverificate.

Update- Ministrul Economiei, aviz pozitiv/ Popescu spune că ajutorul de salvare acordat CE Oltenia se va transforma într-unul de restructurare dacă nu e returnat în şase luni, iar astfel apoi emisiile de CO2 vor fi diminuate cu 50%

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, care a primit aviz pozitiv după audierile din comisii, spune că ajutorul de salvare acordat Complexului Energetic Oltenia, de 1,2 miliarde de lei se va transforma într-unul de restructurare, dacă nu este returnat în şase luni. În urma programului de restructurare vor fi diminuate cu aproape 50% emisiile de CO2.

Virgil Popescu a spus, marţi, la audierile din cadrul comisiilor parlamentare, că a aprobat printr-o ordonanţă de urgenţă acordarea unui ajutor Complexului Energetic Oltenia de 1,2 miliarde, care va intra în vigoare după aprobarea notificării de către Comisia Europeană. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Am aprobat OUG acum două săptămâni cu privire la acest ajutor de stat cu clauză suspensivă, va intra în vigoare după aprobarea notificării de către Comisia Europeană. Am făcut notificare la Comisia Europeană, am avut discuţii la Bruxelles. Şi apoi acordăm acest împrumut de 1,2 miliarde, ajutor de salvare. Dacă acest împrumut nu va fi returnat în termen de şase luni de zile, aşa cum este un ajutor de stat de salvare în legislaţia europeană definit, atunci îl vom transforma într-un ajutor de restructurare”, a spus ministrul. 

Virgil Popescu a deschis seria audierior, de la ora 9.00, iar ministrul propus la Cultură Bogdan Gheorghiu este ultimul programat. La audierile din luna octombrie, înainte de învestirea Guvernului Orban, Ion Ştefan, propus la Dezvoltare a primit aviz negativ.

UPDATE- Ministrul Economiei Virgil Popescu este audiat în comisiile parlamentare reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi pentru industrii şi servicii

ŞTIREA INIŢIALĂ  - Primul care apare în faţa comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului este Virgil Popescu, propus la Ministerul Energiei. AudierEa sa este programată la ora 9.00.

De la ora 10.00 va fi audiat Ion Ştefan, propus la Dezvoltare. Ştefan este unul dintre cei trei miniştri care au primit aviz negativ la audierea din luna octombrie, înainte de învestirea în funcţie a Guvernului Orban.

De la ora 12.00 va fi audiat Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Sportului, de la ora va fi audiat Cătălin Predoiu, pentru Ministerul Justiţiei, iar de la ora 14.00 va fi audiată Monica Anisie, pentru Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Fiul Vioricăi Dăncilă a devenit investitor în fotbal! Victor Dăncilă este acţionar la Dinamo Bucureşti!

Ultimii doi candidaţi audieţi marţi sunt Bogdan Aurescu, pentru Ministerul Afacerilor Externe, şi Bogdan Gheorghiu, pentru Ministerul Culturii.

Audierile vor continua miercuri, iar în 24 februarie, de la ora 16.00, este programat votul pentru învestire.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Klaus Iohannis: Risipa banilor publici trebuie stopată definitiv

Luni au fost audiaţi Florin Cîţu – Ministerul Finanţelor, Cosel Alexe – Ministerul Mediului, Nicolae Ciucă – Ministerul Apărării şi Marcel Vela - Ministerul Afacerilor Interne. Singurul care a fost avizat pozitiv a fost Nicolae Ciucă.

Citeste si: Cine este Ștefan Jicol, noul consilier al lui Ludovic Orban! Biografia surprinzătoare a PNL-istului

Premierul Ludovic Orban spune că liberalii nu sunt interesaţi de votul pe care îl vor primi miniştrii propuşi în urma audierilor din comisii, precizând acest vot este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilor.

De altfel, PNL nu-şi doreşte învestirea Guvernului, întrucât urmăreşte să declanşeze procedura alegerilor anticipate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI