Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, a ajuns astăzi la Tribunalul București într-o serie de noi audieri, pentru a contesta măsura controlului judiciar.

Noi audieri în dosarul Pițurcă

La noile audieri de astăzi, alături de Pițurcă, au fost prezenți și 2 miniștri, implicați în dosar. Nu se cunoaște înce în ce calitate s-au prezentat cei doi.

La audierile de vineri, a fost prezent un martor-cheie, care, ulterior a ieşit inculpat. În acest moment, la Tribunalul București se judecă contestația lui Victor Pițurcă în legătură cu controlul judiciar, iar după aceea, se va duce la IPJ Ilfov pentru a da cu subsemnatul.

Victor Pițurcă, fiul său Alexandru Pițurcă și șeful ROMARM Gabriel Țuțu sunt puși sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar care vizează măștile de protecție anti-COVID, care ar fi fost tranzacționate prin firma lui Alexandru Pițurcă și trimise către spitalele subordonate Ministerului Apărării.

Responsabilii DNA spun că șeful ROMARM ar fi încasat un comision de 1,439%, din profitul de 750 de mii de euro al familiei Pițurcă. În același timp, Țuțu, ar fi cerut Ucrainei un avion ca să transporte măștile din China, „în numele statului român”.

Citește și: Primele dezvăluiri ale lui Victor Pițurcă

Alexandru Pițurcă și directorul Romarm scapă de arest. Cei doi vor fi cercetați în libertate

Alex Pițurca, fiul fostului selecționer de fotbal al naționalei, a fost eliberat din arest noaptea trecută. El se află acum sub control judiciar, la fel ca și tatăl său, Victor Pițurcă., dar și Gabriel Țuțu, directorul Romarm. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Alexandru Piţurcă şi a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu în dosarul privind măștile neconforme pentru MAPN.

Propunerea de arestare a lui Alexandru Pițurcă a fost judecată de Tribunalul București marți noapte.

După șase ore de audieri, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi, în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării, în care este cercetat și Victor Pițurcă.

În jurul orei 3 dimineața, Alexandru Pițurcă a ieșit pe ușile Tribunalului București.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO- Fiul lui Victor Pițurcă a fost reținut în dosarul achizițiilor de măști neconforme

 "Control judiciar pentru ambii inculpați.

Deci, Alex se duce în partea cealaltă, la centru, face formele, și pleacă. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e", a declarat avocatul lui Alexandru Pițurcă.

Citește și:  Primele declarații ale lui Alex Pițurcă

Citeste si:  Cutremur Turcia, azi 6 februarie 2023: Peste 1300 de morți și peste 10.000 de răniți: Două seisme de peste 7 grade au avut loc în mai puțin de 12 ore. Zece români, afectați. UPDATE- kanald.ro

Citeste si:  Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

În așteptarea deciziei judecătorilor, și-a făcut apariția marți noapte la Tribunalul București și Cristina Ich, fosta parteneră a lui Alex Pițurcă. Cei doi au împreună un băiat în vârstă de trei ani și jumătate.

De ce sunt acuzați Alexandru și Victor Pițurcă

Alexandru Piţurcă a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, fiind acuzat de cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat în libertate, sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă. Gabriel Ţuţu a stat şi el o zi în arest.

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, a fost primul reținut de către DNA pentru a oferi explicații în dosarul privind achiziția de măști de protecție derulată în perioada pandemiei de COVID-19. Produsele ar fi fost neconforme și nu au fost achitate la timp facturile imense.

Citește și:  VIDEO- UPDATE: Victor Pițurcă este liber. Anchetatorii nu au cerut arestarea preventivă a fostului antrenor al echipei naționale

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

”Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19.03.2020- 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de inculpatul Ţuţu Gabriel (descrise în comunicatul anterior) în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul M.Ap.N. şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului asocierii din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat.

De asemenea, inculpatul Ţuţu Gabriel ar mai fi promis că îi va determina pe aceiaşi funcţionari să efectueze recepţia produselor respective, chiar dacă acestea erau neconforme şi să achite la timp facturile emise în acest sens”,   informează DNA.

Citeste si:  „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si:  "Am intrat în belele mai mult decât oricine!" Cine este Navarone Garibaldi Garcia! Iată tot ce trebuie să știi despre unicul fiul rămas în viață al Priscillei Presley- radioimpuls.ro

Citește și:  Victor Pițurcă, reținut de DNA pentru achiziția de măști în pandemia COVID-19

“Nu am nicio treaba cu aceasta afacere”,  a declarat Victor Piturca la ieșirea din arest.

Ţuţu ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei, reprezentând preţul traficului de influenţă și ar fi încheiat contracte cu o asociere de firme din carea făcea parte și o societate controlată de Pițurcă. 

”Prin demersurile menţionate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menţionate mai sus, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, au precizat procurorii DNA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si