Ultima lună de vară începe cu temperaturi ridicate. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă și disconfort termic care a intrat în vigoare joi, începând cu ora 10:00 și care este valabil pe parcursul întregii zile.

În această perioadă, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și sudul Moldovei va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Cum va fi vremea la mare în august 2024. Anunțul făcut de ANM

canicula, cod galben, anm, cod portocaliu

7 județe și Capitala, sub cod portocaliu de caniculă

Meteorologii anunță temperaturi foarte ridicate și în următoarele zile. Specialiștii au emis un cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Acesta este valabil pe 2 august, vineri, și vizează în mai multe județe și Capitala. 

În județele Caraș -Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Notă: sâmbătă (3 august) caniculă și disconfortul termic vor mai fi în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și pe arii restrânse în Oltenia”,

spun meteorologii.

În același timp, tot pentru data de 2 august, meteorologii au emis și o avertizare de tip cod galben, tot pentru temperaturi ridicate. Aceasta este valabilă în Crișana, nordul Banatului și al Olteniei, nordul și estul Munteniei, jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, precum și în vestul și sudul Transilvaniei, unde disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 37 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade. 

Citește și: VIDEO Nu trebuie să evitați sportul, chiar dacă e căldură! Cum vă antrenați pe caniculă?

canicula, cod galben, anm, cod portocaliu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si