Zegrean: România este obligată să respecte recomandările din MCV, dar puterea vrea şi de data asta să păcălească. Guvernul se face de râs dacă atacă raportul la Curtea Europeană de Justiţie

România este obligată să respecte recomandările din Raportul MCV pentru că aşa spun Constituţia şi tratatele europene, iar în loc să se gândească ce măsuri să găsească pentru a respecta ceea ce spune Comisia Europeană autorităţile de la Bucureşti caută şi de această dată să păcălească, a declarat pentru HotNews fost preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean.

Despre posibilitatea ca Guvernul să atace Raportul MCV la Curtea Europeană de Justiţie, Augustin Zegrean spune că s-ar face din nou de râs.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale spune că în orice ţară în care se dă o regulă toată lumea se străduieşte să găsească măsuri să o pună în aplicare, numai în România cei aflaţi la putere se străduiesc să găsească o cale să o ocolească.

"Aşa se întâmplă şi acum, când ne străduim din nou să păcălim şi să nu punem în aplicare ceea ce ni se cere, spunând că este fals.

Recomandările din Raportul MCV sunt foarte clare, iar România este obligată să le respecte, pentru că aşa spune Constituţia României, modificată la momentul la care am aderat la Uniunea Europeană, şi aşa spun tratatele europene şi chiar o decizie din 2012 a Curţii Constituţionale. Uniunea Europeană este o convenţie, iar noi suntem parte şi este obligatoriu să respectăm regulile. Este ca şi cum nu am respecta Tratatul de aderare", a declarat Augustin Zegrean.

Despre posibilitatea ca Guvernul să atace Raportul MCV la Curtea Europeană de Justiţie, Augustin Zegrean spune că este "stupid" şi ar fi un nou prilej ca România să se facă de râs.

"Este stupid să căutăm să nu respectăm regulile, să le tot ocolim. Dacă Guvernul şi-ar asuma aşa ceva, nu ar avea nicio şansă de câştig la Curtea Europeană de Justiţie. Ne-am face din nou de râs, dar nu ar fi pentru prima dată", a mai spus Augustin Zegrean.

Sursă: hotnews.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si