Sportiva Andreea Beatrice Ana a câştigat, joi, medalia de aur la Campionatul European de Lupte de la Zagreb. Ana a învins-o, cu 8-0, în finala mare a categoriei 55 kg, pe Erika Bognar din Ungaria.

Ea a reuşit al doilea titlu european consecutiv, după cel din 2022, de la Budapesta, potrivit Sport.ro.

Sportiva Andreea Beatrice, scor fabulos la semifinale

"Aur! Medalie de aur pentru România și pentru Ana Andreea Beatrice, la Campionatul European Seniori 2023.

Luptătoarea noastră scrie și rescrie pagini de istorie, cucerind al doilea titlu continental consecutiv pentru luptele feminine românești! S-a cântat imnul României în Arena de la Zagreb pentru Ana Andreea Beatrice, care a învins-o cu 8-0 în finala mare a categoriei 55 kg, pe Erika Bognar (HUN)" , au scris pe pagina de Facebook cei de la forul condus de președintele Răzvan Burleanu. 

În semifinale, Andreea a trecut cu 10 la 4 de poloneza Katarzyna Krawczyk, iar în luptă anterioară a învins-o, printr-o tehnică superioară, pe adversara din Azerbaidjan – Elnura Mammadova, cu un scor de 11-0.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citește și: Elton John comercializează produse de turneu ciudate, inclusiv pijamale de 1.750 de lire sterline

Andreea Beatrica Ana - sportivă

Andreea Beatrica Ana - sportivă

[Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook]

Sportiva este antrenată de Nikolai Stoyanov, Adina Popescu și Marin Filip.

„Luptătoarea noastră scrie și rescrie pagini de istorie, cucerind al doilea titlu continental consecutiv pentru luptele feminine românești!, a scris Federația Română de Lupte într-o postare pe Facebook.

Ana mai are în palmares încă două medalii europene de bronz, câștigate în 2019, la București, respectiv 2021, la Varșovia. În

2021, sportiva a devenit campioană mondială la U23, la Belgrad, având alte două prezențe pe treapta a treia a podiumului, în 2018 și 2019.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si