Close sidebar
Close sidebar

Aureliana, o fata din Ploiesti, a dat Evaluarea Nationala pe un pat mobil! A luat nota 10 la romana! Povestea ei e impresionanta

Aureliana este o fata de 14 ani, pe care suferinta nu a facut-o sa renunte, ci dimpotriva a ambitionat-o! Are o boala care-i stramba coloana si de cativa ani traieste sustinuta de corset.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Chiar daca putea sa faca scoala acasa sau sa intrerupa pentru o perioada, Aureliana a continuat sa mearga la cursuri si sa uimeasca pe toata lumea cu vointa ei de fier. A mers la scoala cu patul mobil, de acolo raspundea intrebarilor profesorilor, mama ei era cea care lua notite. Asa a terminat clasa a VIII- a si asa a dat si examenul de Capacitate -Evaluarea Nationala. S-a dus la examene pe un pat mobil si asa le-a dat.

“Aureliana Maria a luat 10 la proba de romana sustinand examenul pe un pat mobil. La matematica a obtinut 6,95. Ea considera ca e o nota modesta. Eu cred ca e o mare victorie stiind cum a incercat sa recupereze orele pierdute. A intrat a treia la “Stiintele Naturii” la Colegiul "Nicolae Iorga" din Valenii de Munte, cu media 8,74. Este in programul “Scoala Acasa” incepand cu clasa a IX-a.,

insa in conditiile in care sanatatea ii permite, isi doreste sa participe alaturi de ceilalti elevi la laboratoare si la orele de clasa. Isi doreste sa devina terapeut”, ne-a spus Adriana Anisie, mama Aurelianei.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aureliana se lupta din 2015 cu o boala nemiloasa care-i tot stramba coloana. Timp de doi ani, copila a purtat 4 corsete, care au incercat sa-i tina coloana fixa, insa din pacate aceasta s-a tot strambat. Nu au ajutat-o, chiar daca a purtat cu stoicism aceste corsete care-i raneau trupul firav, asa ca Aureliana a ajuns sa nu mai poata sta in banca.

Nu a vrut sa renunte la scoala, asa ca parintii au dus-o la cursuri cu patul pentru ca trebuia sa evite pozitia de ortostatism (statul in picioare si in sezut).
Din fericire, de anul trecut, Aureliana a ajuns la un specialist in Germania, iar cu ajutorul corsetelor croite de acesta, dar si cu terapii dureroase, coloana a inceput sa se indrepte.

“Coloana vertebrala a Aurelianei-Maria s-a indreptat 11° unghi Cobb in zona toracala. Pentru ca in zona lombara coloana s-a strambat 4° unghi Cobb, i s-a realizat in Germania, la clinica din Gensingen a doctorului Weiß, al doilea corset tip Cheneau, pe care-l poarta zilnic 22 de ore. In celelalte doua ore, zilnic, face terapie Schroth Best Practice pentru pastrarea mobilitatii si reducerea durerilor paravertebrale (mai ales cervicale). S-a intensificat terapia nemteasca pentru mobilitatea organismului si reducerea durerilor”, povestea mama Aurelianei. Luna viitoare, fata va merge din nou in Germania, pentru alte investigatii.

Intreaga povestei a fetei o puteti citi pe blogul ei, aureliana-maria.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI