Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a schimbat ușor tonul privind extinderea spațiului Schengen și primirea României în spațiul de liberă circulație.

Citește și: Klaus Iohannis, după summit-ul UE: "Mă aștept ca România să intre în Schengen în 2023. Nimeni nu m-a contrazis"

Karl Nehammer a declarat recent că acceptarea României și Bulgariei ar fi posibilă dacă va scădea numărul imigranţilor ilegali care ajung în Europa Centrală, informează TVR.

Citește și: Cancelarul austriac Karl Nehammer, noi atacuri la România și Bulgaria. Ce a declarat la Bruxelles

La summit-ul UE de săptămâna trecută, cancelarul austriac a propus ridicarea unui gard pe granița dintre Bulgaria și Turcia. 

Speranțe din partea ministrului de Externe al Austriei

Ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg dă asigurări că „nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen", dacă se vor lua măsuri, astfel încât în următoarele luni ţara sa să constate o scădere a numărului solicitanţilor de azil.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Veto-ul pe care Viena l-a spus aderării României şi Bulgariei la Schengen a fost unul „de moment" şi nu este „pentru totdeauna", a declarat el.

Ultima șansă a României pentru Schengen: consiliul JAI din februarie 2023

Consiliul European care urmează să fie convocat în prima parte a lunii februarie la Bruxelles este considerat un "moment crucial" în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen în anul 2023, au precizat surse guvernamentale.

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, mesaj surprinzător pentru Rusia de la București

Aceleaşi surse au subliniat că în măsura în care preşedinţia suedeză nu vă accepta discutarea subiectului extinderii spaţiului european de liberă circulaţie, o decizie în privinţa admiterii României în Schengen în anul 2023 este puţin probabilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că nu va exista un boicot al statului român și al autorităților publice din România la adresa Austriei, după ce Viena a blocat aderarea țării noastre la Schengen.

"Avem în Austria peste 75.000 de migranți neînregistrați"

Cancelarul Austriei a explicat, înainte de consiliul UE de săptămâna aceasta, care sunt motivele refuzului pentru România și Bulgaria în privința spațiului Schengen.

„Poziția Austriei e să susținem Bulgaria și România. Nu e vorba despre o țară împotriva altei țări este o chestiune de securitate. Avem în Austria peste 75.000 de migranți neînregistrați. Și știm că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România.  Cum știm asta? Datorită investigației Poliției austriece. Acum trebuie să găsim o soluție la această problemă. Poliția română îi cunoaște pe acești indivizi, au fost înregistrați în România", a spus Nehammer.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Klaus Iohannis, la summit-ul UE. "Nu va exista un boicot la adresa Austriei". Ce spune despre aderarea României la Schengen

"În Austria avem peste 100 de mii de migranți și 75 de mii dintre aceștia nu sunt înregistrați. Este o cifră uriașă. Este o problemă de securitate pentru întreaga Europă”, a afirmat cancelarul Karl Nehammer.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si