Ministrul Austriac de Interne Gerhard Karner este pregătit să accepte intrarea României în Schengen în ceea ce privește aeroporturile. Condiția pe care o impune este ca România și Bulgaria să accepte migranți din Siria și Afganistan și controale mai multe la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România.

Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România! Reacția lui Marecl Ciolacu: „Am spart gheața”

Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România! Reacția lui Marcel Ciolacu: „Am spart gheața”

[Sursa foto: Istockphoto.com]

România poate intra în Spațiul Schengen pe cale aeriană

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.

Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a fost anunțul făcut de premierul Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit. După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a completat Marcel Ciolacu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO. Voucherele de vacanţă pentru bugetari, tăiate sau nu? Anunț de ultim moment de la Guvern

Reacția premierului român vine după ce presa austriacă a scris că Gerhard Karner este gata să relaxeze vetoul austriac în ceea ce privește extinderea Schengen la România și Bulgaria, cu permisiunea de a ridica controalele în aeroporturi.

Granițele terestre ar putea să își păstreze în continuare statutul, iar România și Bulgaria nu ar fi în mod oficial membre Schengen.

Potrivit ziarului„Kurier”, Austria impune o serie de condiții: triplarea operațiunilor Frontex în Bulgaria, fonduri europene pentru infrastructura de protecție a frontierelor, controale sporite la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România și acceptarea de către România și Bulgaria a migranților, în special afgani și sirieni, potrivit Digi 24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si