„În autobuz se aflau între 30 şi 35 de persoane. Douăzeci şi cinci de persoane au murit şi alte opt au fost rănite", a declarat pentru AFP Baburao Mahamuni, un oficial al poliţiei.

Cum s-a întâmplat tragedia

Autobuzul se îndrepta spre oraşul Pune după miezul nopţii, când a lovit un stâlp şi s-a răsturnat, iar rezervorul a luat foc. Trei copii se numără printre morţi, a declarat un ofiţer de poliţie.

Răniţii, inclusiv şoferul autobuzului, au fost transferaţi la un spital din apropierea locului accidentului, care se află la aproximativ 400 de kilometri est de capitala financiară a Indiei, Mumbai.

Citește și: O femeie cu handicap sever a murit arsă în camera în care locuia

Poliţia a declarat că a lansat o anchetă privind circumstanțele în care s-a produs tragedia. "Prioritatea în acest moment este identificarea cadavrelor şi predarea lor familiilor", a declarat comisarul de poliţie Sunil Kadasane, citat de presa locală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Pompierii intervin pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de deșeuri

Imaginile difuzate de presă arată autobuzul în flăcări şi rămăşiţele carbonizate ale vehiculului răsturnat pe autostradă. "Sunt profund întristat de groaznicul accident de autobuz din Buldhana", a reacţionat premierul Narendra Modi pe Twitter. "Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de familiile celor care şi-au pierdut viaţa.

Fie ca răniţii să se recupereze rapid", a adăugat el.

Citește și: Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Satu Mare

Accidentele sunt frecvente pe vasta reţea rutieră din India, care este prost întreţinută şi este cunoscută ca fiind periculoasă. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale publicat în 2021, 11% din totalul deceselor pe şosele au loc în India, chiar dacă ţara reprezintă doar 1% din vehiculele din lume.

Citește și: Momentul în care tânărul din Vâlcea și-a dat foc în fața unui liceu, surprins de camerele de supraveghere. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte de tragedie. Motivul pentru care a recurs la un asemenea gest este de-a dreptul halucinant


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si