Șoferul "autobuzului morții", cum a fost denumit în presa australiană, s-a declarat vinovat de „păcatul suprem” în urma accidentului cumplit. El și-a aflat acum pedepasa pentru tragedia de anul trecut.

Citește și: Decizie șocantă în cazul accidentului de la 2 Mai. Judecătorii au anulat probele strânse împotriva părinților lui Vlad Pascu, tânărul care i-a ucis pe Sebi și Roberta

Brett Button a fost condamnat la 32 de ani de închisoare după ce a ucis prin imprudență 10 persoane în accidentul din 11 iunie 2023, informează BBC News.

Ce greșeală fatală a făcut șoferul înainte de accident

Judecătorul Tribunalului Districtual Newcastle, Roy Ellis, a declarat că Button, în vârstă de 59 de ani, a fost în mod clar afectat de medicamentul Tamerol, cu efecte opioide, când s-a aflat la volan în acea zi fatidică.

El conducea prea repede și se implica în tot felul de depășiri periculoase, având un comportament bizar de ignorare a riscurilor la care îi expunea pe nuntași.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Judecătorul a spus că în cei peste 50 de ani de experiență în sistemul judiciar, nu a întâlnit niciun alt caz de o asemenea amploare și care să fi avut un impact atât de devastator asupra oamenilor.

El a spus că Button a încălcat în mod semnificativ datoria de grijă pe care o avea față de pasagerii săi și și-a abandonat responsabilitățile de șofer.

Autocarul s-a răsturnat cu nuntașii care se întorceau de la petrecere care a avut loc în regiunea viticolă Hunter Valley din New South Wales. 

Button a fost condamnat la 32 de ani de închisoare cu o perioadă fără eliberare condiționată de 24 de ani după ce a provocat unul dintre cele mai mortale accidente din Australia.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si