Un om a murit în județul Vrancea, după ce ambulanţa care se îndrepta către el a rămas blocată în zăpadă, din cauza viscolului.

Din nefericire, pacientul nu a supraviețuit și a decedat înainte ca salvarea să ajungă la el. Pentru deszăpezirea ambulanţei  acționat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Servicii de Urgenţă de la Slobozia Bradului.

Citește și: Autocar luat pe sus de vânt. "Sunt confirmate 15 victime". Cod Roșu de intervenție în Vaslui

După ce a fost deblocată, ambulanţa este aşteptată pentru a prelua un alt pacient, tot din Slobozia Bradului, care a rămas fără oxigen ca urmare a întreruperii energiei electrice în zonă.

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat că drumurile naţionale din cinci judeţe sunt închise şi se acţionează pentru evacuarea celor care au rămas blocaţi în maşini în zăpadă.

UPDATE 18.00. Un număr de 412 localități din ţară, au rămas fără curent electric din cauza condițiilor meteo. Sunt afectați peste 314.000 de persoane din mai multe județe din estul țării.

;

UPDATE 17.00. Circulaţia rutieră a fost reluată parţial, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 160- 212, pe ambele sensuri de mers, a informat, duminică după-amiază, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Rămâne în continuare închis traficul între kilometrii 144- 105 în direcţia către Bucureşti, precum şi între kilometrii 35- 144, pe sensul de mers către Constanţa. VEZI LISTA drumurilor închise mai jos. 

Autocar răsturnat în județul Ialomița. În această dimineață, în jurul orei 06.00, pompierii ISU Ialomița au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență.

Citește și: EXCLUSIV: Cea mai bună prietenă a Timeei, tânăra de 24 de ani strivită de un buldozer a făcut mărturisiri emoționante despre visele fetei: ”Dumnezeu a iubit-o mai mult decât am iubit-o noi”

Este vorba de producerea unui accident rutier, produs în apropierea localității Iazu, în care a fost implicat un autocar care s-a răsturnat.

În autocar se aflau 40 de persoane- 38 de pasageri și 2 șoferi, transmite presa locală.

Mai multe drumuri naționale sunt închise, duminică dimineața în România. A fost oprit traficul și pe Autostrada A2 București – Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești. Vezi LISTA COMPLETĂ mai jos.

UPDATE 11.00. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că duminică se intervine în 13 localităţi din judeţele Buzău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Prahova, Tulcea, şi Teleorman, dar şi Municipiul Bucureşti pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă. 

A fost activat Planul Roșu de intervenție 

Autocar răsturnat lângă localitatea Iazu. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului Ialomița, începând cu ora 05.48 a fost activat Planul Roșu de intervenție.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență șase echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, un microbuz și o ambulanță SMURD.

Citește și: COD ROȘU de viscol în cinci județe din România

În sprijinul salvatorilor au intervenit și două echipaje SAJ tip B și un echipaj tip C și o autospecială de transport personal și victime multiple de la ISU B-IF.

În urma accidentului, a rezultat o singură victimă rănită ușor. Toate persoanele implicate au fost preluate și transportate către Școala din localitatea Iazu pentru adăpostire.

Planul Roșu a fost dezactivat la ora 06.40, potrivit Obiectiv Ialomița.

Autocar rasturnat ialomița

Un autocar s-a răsturnat în Ialomița

[Sursa foto: Obiectiv.net]

autocar rasturnat

Autocarul răsturnat avea 40 de oameni la bord

[Sursa foto: Obiectiv.net]

autocar rasturnat ialomita

Autocar rasturnat in Ialomița

[Sursa foto: Obiectiv.net]

Situație disperată în Buzău și Brăila

Aproape 50 de localităţi din judeţul Buzău şi 10 din judeţul Brăila nu au curent electric din cauza vântului care a avariat reţelele de transport a energiei electrice. De asemenea, în judeţul Brăila mai multe trenuri de pasageri sunt blocate în gări.

Potrivit ISU Brăila, mai multe trenuri de călători în care se află peste 260 de pasageri sunt oprite în gări pentru ca echipele de intervenţie să poată interveni la defecţiunile apărute din cauza vântului puternic. De asemenea, în baza avertizării Cod Roşu care a fost prelungit până la ora 16.00 la Brăila sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene şi se intervine doar pentru rezolvarea urgenţelor apărute.

În judeţul Buzău 46 de localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică. Potrivit Instituţiei Prefectului aproximativ 38.500 de consumatori sunt afectaţi de pana de curent iar echipele operatorului de electricitate se află în teren pentru remedierea avariilor. 

Totodată anumite sectoare de pe 4 drumuri naţionale de pe raza judeţului Buzău sunt închise pentru a permite utilajelor să intervină.

Drumuri închise în județele Brăila și Buzău 

Drumuri închise în județele Brăila și Buzău 

[Sursa foto: Facebook]

Drumuri închise în România din cauza vremii rele

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române  informează că la această oră (18:00), sunt închise din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile:

TRONSOANE DE DRUMURI NAȚIONALE – 32

A. Județul BACĂU:

1. DN 11A Podu Turcului- limită jud. Vaslui

B. Județul BRĂILA:

1. DN 2F Pod Brăila între Brăila- limită jud. Tulcea

2. DN 22 Brăila- limită jud. Buzău

C. Județul CĂLĂRAȘI:

1. DN 3D Călărași- Fetești

2. DN 21 Călărași- limită jud. Ialomița

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

D. Județul CONSTANȚA:

1. DN 2A Mihail Kogălniceanu- Hârșova

2. DN 3 Murfatlar- Ostrov

3. DN 22 Lumina- Mihai Viteazu

4. DN 22A Hârșova- limită jud. Tulcea

5. DN 22C Murfatlar- intersecție A2

E. Județul GALAȚI

1. DN 2B Galați- Șendreni

2. DN 24 Cosmești- Ghidigeni

3. DN 24D Bălăbănești- Tulucești

4. DN 25 Șendreni- Tecuci

5. DN 25A Fundeni- Lungoci

6. DN 26 Galați- Cavadinești

F. Județul IALOMIȚA

1. DN 3B Fetești- limită jud. Călărași

2. DN 21 Slobozia- limită jud. Brăila

G. Județul TULCEA

1. DN 2J Brăila- Măcin

2. DN 22 Tulcea- Măcin

3. DN 22 Tulcea- Constanța

4. DN 22A Tulcea- Hârșova

5. DN 22D Mircea Vodă- Atmagea

6. DN 22E Garvăn- I.C. Brătianu

7. DN 22F Nalbant- Horia

8. DN 22S Smârdan- Măcin

H. Județul VASLUI

1. DN 11A Bârlad- Ivești

2. DN 24 Bârlad- Tutova

3. DN 24A Huși- Fălciu

4. DN 24B Huși- Albița

5. DN 24D Bârlad- Grivița

6. DN 26 Murgeni- Blăgești

AUTOSTRĂZI CU CIRCULAȚIA ÎNCHISĂ- 1

Circulația rutieră mai rămâne închisă doar între kilometrii 105- 144, pe ambele sensuri de mers.

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA RESTRICȚIONATĂ PENTRU AUTO CU MASA MAI MARE DE 3,5 TONE – 1

Județul BRĂILA:

1. DN 22 Balta Albă- limită jud. Buzău

DRUMURI NAȚIONALE CU CIRCULAȚIA RESTRICȚIONATĂ PENTRU AUTO CU MASA MAI MARE DE 7,5 TONE – 3

Județul BUZĂU:

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

1. DN 2B Buzău- limită jud. Brăila

Județul BRĂILA:

1. DN 2B Brăila- limită jud. Buzău

2. DN 23 Brăila- limită jud. Vrancea

PORTURI ÎNCHISE:

TOATE  porturile de la malul Mării Negre sunt închise. 

TRENURI SUSPENDATE:

Pe raza județelor Constanța și Tulcea, 29 trenuri au fost anulate. 

Totodată, circulația feroviară a fost reluată parțial pe M 700, între Galați și Buzău, în prezent desfășurându-se pe un singur fir.

viscol drumuri inchise

Drumuri închise din cauza vremii rele

[Sursa foto: ISU Ialomița]

Porturile de la Marea Neagră, închise. Circulația CFR oprită în Constanța și Tulcea

Autoritățile au transmis, duminică dimineața, că toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise, din cauza viscolului.

Iar pe raza județelor Constanța și Tulcea, 29 trenuri sunt momentan suspendate.

CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

CFR Sucursala Galați:  Circulația feroviară este îngreunată și pe raza Sucursalei feroviare Galați.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile și starea tehnică a firului de contact au fost avariate pantografele de la trenurile IR 1732, IR 1570, R 7360. Echipele de intervenție feroviară CFR SA intervin pentru remedierea deranjamentelor și reluarea traficului în condiții de siguranță.

Urmare stării tehnice a firului de contact, managerul infrastucturii a interzis circulația trenurilor cu tracțiune electrică în unele zone de pe raza Sucursalei.

CFR Sucursala Constanța:  Ca urmare a condițiilor meteorologie de vreme severă care se înregistrează în mai multe județe din partea de sud-est a țării, în această dimineață, 26 noiembrie 2023, circulația feroviară pe magistrala 800 București – Constanța și secțiile secundare este îngreunată.

Se înregistrează cazuri de fir contact rupt și căzut în gabarit și se intervine operativ pentru remediere și eliberare linie, astfel că mai multe trenuri staționează, generându-se întârzieri.

De asemenea pe aceaste sectoare de circulație circulația se desfășoară cu tracțiune diesel, pentru asigurarea continuității traficului în condiții de siguranță.

În funcție de evoluția fenomenelor meteo și a condițiilor de circulație pot interveni restricționări temporare a circulației trenurilor pe anumite intervale de stații, iar traficul de călători va fi preluat de celelalte trenuri din graficele de circulație.

Pasagerii care au bilete la trenurile restricționate vor primi, la cerere, contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor.

Mașini avariate de copacii căzuți, în Capitală

Copaci doborâţi de vântul puternic, în Capitală. Şase autoturisme au fost avariate.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe zone ale Capitalei, pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vântul puternic. Bilanţul instituţiei arată că şase autoturisme au fost avariate.

Conform datelor furnizate de ISU Bucureşti-Ilfov, echipajele de intervenţie au acţionat, până duminică la ora 6:00, pentru îndepărtarea a 12 copaci prăbuşiţi. Şase autoturisme au fost avariate. În urma incidentelor nu au fost raportate victime.

Giurgiu: Copaci și stâlpi de electricitate căzuți peste mașini 

Copaci şi stâlpi de electricitate prăbuşiţi, în cinci localităţi din judeţul Giurgiu, transmite ISU.

Furtuna şi precipitaţiile abundente au provocat avarii în cinci localităţi ale judeţului Giurgiu, vizat de o avertizare meteo cod portocaliu. Cea mai afectată dintre localităţi este municipiul Giurgiu, unde rafalele de vânt au smuls din rădăcină mai mulţi copaci, pe o singură stradă 13 autoturisme fiind avariate de arborii căzuţi.

Unsprezece copaci sau stâlpi de electricitate sau telefonie au fost doborâţi de vântul puternic, duminică, în cinci localităţi ale judeţului Giurgiu.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, astfel de incidente s-au produs în localităţile Giurgiu, Prundu, Isvoarele, Vărăşti şi Gostinari. 

Cea mai afectată dintre localităţi este municipiul Giurgiu, unde s-au înregistrat şi cele mai multe intervenţii ale pompierilor pentru îndepărtarea unor copaci smulşi din rădăcină.

Astfel, pe şoseaua Bucureşti din municipiu, doi copaci au căzut peste 5 autoturisme parcate, iar pe strada Tineretului din municipiul Giurgiu, trei copaci au căzut peste 13 autoturisme. 

Tot în Giurgiu, pompierii au intervenit evacuarea apei din beciul unei case, pe strada Dunării, suprafaţa inundată fiind de aproximativ 20 de metri pătraţi. 

ISU Giurgiu precizează că în urma incidentelor nu au fost raportate victime.

412 localități fără curent electric

Potrivit rapoartelor privind situaţia din teritoriu la ora 17.00, au fost confirmate 314.000 de persoane rămase fără curent electric din 412 localități din 12 judeţe din România. 

Inițial, un număr de 175 de linii de medie tensiune sunt afectate în prezent, intervenţiile fiind extrem de dificile până la ameliorarea condiţiilor meteorologice, a anunţat Ministerul Energiei.

"În acest moment, sunt afectate 175 de linii de medie tensiune. Până la ameliorarea condiţiilor meteorologice, intervenţiile sunt extrem de dificile. Echipele de tehnicieni ale Reţele Electrice Dobrogea, împreună cu efective suplimentare din regiunile Muntenia şi inclusiv Banat, sunt mobilizate pentru restabilirea alimentării cu energie electrică pentru toţi consumatorii afectaţi. Am dispus remedierea tuturor defecţiunilor cauzate de vreme într-un termen cât mai scurt, ţinând cont de evoluţia condiţiilor din teren.", se precizează în comunicat.

La ora 13.00 s-a întrunit Comandamentul energetic de iarnă.

Mașini blocate în nămeți, în Tulcea

Douăsprezece autoturisme sunt blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Tulcea, iar în ajutorul celor aflaţi în aceste maşini intervin pompierii, dar şi utilaje de deszăpezire.

masini zapada

Sute de mașini, blocate în zăpadă

[Sursa foto: Facebook]

Municipiul Constanța rămâne fără apă potabilă

Ca urmare a lipsei de energie electrică, orașul Constanța rămâne fără apă potabilă, informează Replicaonline.ro.

La ora actuală, a căzut tensiunea la toate sursele care alimentează tot orașul Constanța (Palas, Cișmele, Galeșu și Constanța Nord). În aceste condiții, toți consumatorii din municipiul Constanța vor rămâne fără apă la robinete în aproximativ 2 ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si