Un autocar cu peste 80 de pasageri s-a răsturnat luni seară în afara părţii carosabile, în localitatea Hârşova, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Citește și: O femeie s-a stins din viață după ce a fost spulberată de o mașină pe trecerea de pietoni. Șoferul se afla sub influența alcoolului. Victima traversa la culoarea verde

Potrivit IGSU, echipajele medicale sosite de urgență au evaluat la faţa locului persoanele implicate în accidentul rutier.

"Până la acest moment, nu sunt pasageri transportaţi la spital", a precizat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Autocar cu cetățeni ucraineni, răsturnat pe DN2A

Potrivit ISU Constanța, un autocar cu 83 de persoane (cetățeni ucraineni) s-a răsturnat în afara părții carosabile pe DN2A între Popas Miorița și Ghindaresti.

La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și SMURD B de la Stația Hârșova, o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Detașamentul Cernavoda, descarcerare si SMURD B, Detașamentul Medgidia cu descarcerarea, mai multe autospeciale pentru victime multiple și SMURD. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Toate persoanele sunt constiente și stabile, conform Ziua de Constanta

”Din informaţiile primite la acest moment, nu ar fi persoane încarcerate. Toate cele 83 de persoane, pasageri ai autocarului, sunt in evaluare medicală la faţa locului”, a precizat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Din primele informații se pare că ar fi 3 persoane care ar avea nevoie de îngrijiri. Potrivit SAJ Constanța, la locul accidentului sunt și 6 echipaje de la SAJ.

Autocar cu 80 de pasageri, răsturnat în Constanța.

Autocar cu 80 de pasageri, răsturnat în Constanța.

Cauza accidentului: explozia unui cauciuc

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au transmis că fost sesizați, la data de 9 octombrie., în jurul orei 21.00, cu privire la faptul că, pe DN 2A, în apropierea orașului Hârșova, s-a produs un accident rutier.

"Din primele informații reiese că accidentul ar fi fost cauzat de explozia cauciucului unui autocar care transporta aproximativ 80 de persoane. Șoferul ar fi pierdut controlul direcției, iar autocarul s-ar fi răsturnat", se spune în comunicatul Poliției rutiere.

Citește și: Noi detalii în cazul lui Vlad Pascu! Mama acestuia scapă de arest. Miruna a fost plasată sub control judiciar

Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. 

După activarea Planului Roșu de intervenție, au intervenit în sprijinul pompierilor constănțeni și ambulanțe de la ISU Ialomița (2 SMURD B și 1 ATPVM). De la ISU Călărași s-au deplasat 2 SMURD B, 1 ATPVM și 1 SAJ. 

Autocar cu 80 de pasageri, răsturnat în Constanța.

Autocar cu 80 de pasageri, răsturnat în Constanța.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si