Un autocar cu 42 de cetățeni ucraineni s-a răsturnat sâmbătă dimineață în localitatea Garoafa din județul Vrancea. A fost activat Planul Roșu de intervenție, informează presa locală.

Citeste si: Accident straniu în Bruxelles: O dubă a intrat în două terase

Din primele cercetări se pare că vinovat de producerea accidentului ar fi șoferul autocarului care ar fi adormit la volan.

Asta în condițiile în care autocarul beneficia de serviciile a doi șoferi.

23 de victime după ce autocarul cu ucraineni s-a răsturnat în Vrancea

Un autocar care transporta 42 de ucraineni s-a răsturnat în această dimineață pe drumul european E85 la intrarea în comuna Garoafa, potrivit Monitorul de Vrancea.

Citeste si: Restricții de weekend în Capitală. Pe unde vor circula șoferii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Imediat s-a dat alarma și a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. La fața locului au fost trimise 7 ambulanțe pentru a transporta răniții la spital.

În urma accidentului au fost înregistrate 23 de victime, majoritatea cu contuzii și fracturi, care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani.

Accident cu autocar plin de ucraineni

Accident cu autocar plin de ucraineni

[Sursa foto: Monitorul de Vrancea]

Prefectul de Vrancea: nimeni nu este în stare gravă 

La fața locului a ajuns și prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici.

„Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa. 23 de persoane au fost conduse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani", a declarat Nicuşor Halici,

conform Agerpres. 

Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi.

"În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă”, a mai spus prefectul de Vrancea.

Persoanele care nu au fost rănite au fost transportate la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si