"Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale", a anunţat procurorul.

Potrivit procurorului, decesul s-a produs miercuri, la ora locală 12.00 (ora 17.00- ora României).

Legenda fotbalului argentinian a pierdut lupta cu viața

Legenda fotbalului argentinian Diego Armando Maradona, considerat de mulți ca fiind cel mai bun fotbalist din toate timpurile, a decedat la vârsta de 60 de ani în urma unui infarct.

Citeste si: Tragedie in lumea fotbalului: CAUZA MORTII lui Diego Maradona!

Citeste si: După moartea lui Diego Maradona, președintele Argentinei a declarat 3 zile de doliu național

Cauza morții marelui sportiv Maradona

Diego Armando Maradona a murit în urma unui stop cardiorespirator, la vârsta de 60 de ani, informează agențiile de presă internaționale. Maradona se afla de mai multe zile în stare critică.

Diego Maradona a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace, potrivit raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri.

Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după testele toxicologice şi histopatologice, care vor releva prezenţa oricăror substanţe în corpul fostului fotbalist.

Potrivit presei locale, un raport preliminar de autopsie a arătat că Diego Maradona a suferit un edem pulmonar acut din cauza insuficienţei cardiace cronice, în timp ce dormea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Conform medicilor legişti, Maradona a murit de "insuficienţă cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut".

Miercuri, psihologul şi psihiatrul lui Maradona s-au dus în camera fostului jucător după ce acesta nu a ieşit dimineaţa, constatând că Maradona, despre care se credea că doarme, nu arăta semne vitale.

El nu a putut fi resuscitat prin masajul cardiac efectuat de asistenta şi de medicul său.

Decesul s-a produs miercuri, în jurul orei locale 12.00, în locuinţa fostului jucător din Buenos Aires.

Procurorul general din San Isidro, John Broyad, a declarat că Diego Maradona a murit din cauze naturale, neexistând semne de violenţă pe corpul său.

Considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, Maradona a fost externat din spital în urmă cu două săptămâni, după o intervenţie chirurgicală pe creier, el fiind supus unei operaţii de rutină pentru un hematom subdural. "El Pibe D'Oro fusese internat în spital din cauza îngrijorărilor legate de anemie şi deshidratare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat trei zile de doliu oficial după decesul câştigătorului Cupei Mondiale din 1986.

autopsia fotbalistului maradona
Maradona pe când era mai tânăr.[Sursa foto: google]

Maradona a fost operat pe creier la începutul lunii noiembrie pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferinţe de presă.

Maradona fusese transferat la clinica respectivă după o primă spitalizare în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Intervenţia chirurgicală de marţi a durat aproximativ două ore, potrivit Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si