Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă, marţi, un al treilea deces la Mureș, la un bărbat de 77 de ani. Acesta avea condiții preexistente și nu era vaccinat anti-gripal.

Citeste si: România a înregistrat primele decese după îmbolnăvirea cu gripă din acest sezon

Un bărbat de 58 de ani din județul Timiș, care avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat anti-groipal, confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip H3, și o femeie de 78 de ani, din județul Olt, au murit, conform Agerpress.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Pe viitor, vaccinul anti-Covid va fi făcut o dată pe an, ca şi la gripă”

Bărbatul a decedat pe data de 14 aprilie, iar femeia pe 17 aprilie.

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut 

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut de când s-a renunțat la obligația purtării măștii de protecție.

Citeste si: Descoperire importantă privind COVID-19

„Din păcate, a fost consemnat decesul unui pacient în vârstă de 58 de ani, cu diagnostic gripă, un pacient care s-a prezentat într-o unitate de primiri urgente cu simptomatoligie severă. Pacientul era cunoscut  cu afecțiune cardiacă, hipertensiune arterială și cu diabet zaharat în antecedente. Ulterior a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase direct în compartimentul Terapie Intensivă. Din păcate, starea pacientului s-a degradat considerabil în zilele de internare și ulterior pacientul nu a mai putut fi salvat.
Ne pune pe gânduri acest deces, ne face să reluăm în calcul gripa ca o boală extrem de importantă și subliniază încă o dată importanța vaccinării sezoniere în primul rând pentru pacienții cu riscuri detectabile și cu afecțiuni asociete care pot să fie problematice.”,
spune Flavius Cioca, director executiv DSP Timiș. 

Citeste si: Franța se îngrijorează că virusul gripei aviare se va extinde în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si