In articol:
- Cursurile au loc de trei ori pe săptămână
- România are cei mai mulți elevi care au renunțat la studii
Orele remediale, menite să-i ajute pe elevi să recupereze cursurile pierdute, au început de ieri și la Școala Gimnazială din Prisacani. Sunt elevi din clasele 5-8 care se pregătesc pentru examenele de Evaluare Națională și ai căror părinți nu își permit să le plătească meditații.
"Meditații, dar depinde și de posibilitatea financiară a fiecarei familii. De exemplu, eu nu prea îmi permit să fac ore cu ea din cauza venitului."
"Am fi nevoiți să mergem la Iași cu pregătirea la matematică, la română și e greu cu drumul, banii."
Cursurile au loc de trei ori pe săptămână
Dintre cei 300 de elevi de aici, 55 participă la cursurile de după ore, care au loc de trei ori pe săptămână.
"În pandemie nu prea am înțeles, la orele de română și matematică și cu educația remedială încerc să înțeleg mai multe."
Citește și: Doi ani de la primul proces din România, în cazul unui copil agresat la școală
"În urma anului 2020, când am intrat în pandemie din clasa a 5-a, am rămas cu foarte multe goluri și aceste ore ne vor ajuta să umplem golurile provocate de pandemie."
Citește și: Scandal la Şcoala de Poliţie din Câmpina! Unul dintre profesori a fost prins copiind la examenul de avansare
Și dascălii sunt entuziasmați de proiectul național.
România are cei mai mulți elevi care au renunțat la studii
Adina Brânzea, profesor: "Aceste ore îi încurajează pe elevi, ei au încredere în ei înșiși și prind drag de școală, au curajul să-și urmeze vocația, să-și îndeplinească visul de acasă pentru că fiecare copil are un vis de îndeplinit."
Citește și: Anunț de la Guvern despre ajutoarele sociale. Unii românii primesc 10.000 de lei pentru nevoile imediate
Liliana Lemnaru, director Școala Gimnazială Prisăcani: "De multe ori, depunem eforturi in echipa cu servicul de asistenta sociala si chiar cu primaria comunei Prisacani si de multe ori chiar ii ducem noi pentru a se inscrie la liceu sau la scoala profesionala, sprijinindu-i in acest sens."
Citește și: Se închid școlile din România în ianuarie 2023? Anunțul autorităților despre situația cazurilor de gripă
În topul Eurostat, România are cei mai mulți elevi care au renunțat timpuriu la studii – aproape 215.000. În majoritatea cazurilor, posibilitățile financiare reduse sunt principalul motiv.