„A fost deschis un dosar de cercetare penală în rem față de infracțiunea de incitare la ură sau discriminare. Noi nu avem o persoana, deocamdată am înregistrat un dosar penal. Cercetăm ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, cine se face vinovat și dacă se face, de ce anume se face vinovat.

La finalul cercetării propunem soluție prin Parchet, cercetarea fiind, bineînțeles, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.

Nu e normal și legal ca cineva să fie amenințat și să trăiască o stare de nesiguranță, de incertitudine, ba chiar de temere din motiv de etnie, de religie sau din alte motive", a declarat Gheorghe Filip, Purtătorul de cuvânt al Poliției Harghita.

Autoritățile deschid dosar penal pentru incitare la ură și discriminare în cazul muncitorilor din Sri Lanka

În jur de 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău. Acolo a avut loc o adunare populară unde s-a vorbit despre situația angăjării celor doi bărbați din Sri Lanka, la brutăria din comună. Sătenii au susținut că nu vor emigranți în satul lor.

Citeste si: Simona Halep a donat pentru Australia o suma mai mare decat s-a spus: "Stiti ca iubesc Australia! Vreau sa ajut!"

Patronul brutăriei a declarat că îi va retrage pe angajații din Sri Lanka de pe linia de producție, iar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a transmis că se va autosesiza în acest caz.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Tragedie în lumea muzicii. O celebră violonistă a murit la vârsta de 33 de ani și a lăsat în urmă un copil mic

cazul muncitorilor din Sri Lanka

Respectiva firma are peste 90 de angajați, dintre care 18 sunt localnici din Ditrău, iar restul din zonă. Pentru că mai aveau nevoie de personal și nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte.

Citeste si: Află cum să porți corect masca anti-gripă. Ce substanță specială conține masca

Sătenii s-au arătat nemulțumiți deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranții ilegali și s-au temut că vor crea probleme.

Citeste si: Sfârșit tragic pentru un băiat din Mureș. A murit înghețat în apă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si